Esenyurt'taki fare istilası kamerada! Ekipler harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

İstanbul Esenyurt'ta bir mahalleyi istila eden fareler görenleri şaşkına çevirdi. Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede viral oldu. Belediye ekipleri harekete geçti bölgede ilaçlama yapıldı.

İstanbul Esenyurt’ta bir mahalleyi dev fareler bastı. Telefon kamerasıyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından mahalle ekipler tarafından ilaçlandı. Fakat mahallede fareler hala cirit atıyor. Bölge halkı farelerin bu kadar artmasını her yere bırakılan kedi köpek mamalarına bağladı. 

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık Daire Başkanlığının dün sosyal medyada yer alan Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 2299 Sokak'taki fare ve kemirgen görüntüleri üzerine harekete geçtiği belirtildi. Kemirgenlerle mücadele ekibinin inceleme yaptığı aktarılan açıklamada, bölgede çok sayıda fare yuvası tespit edildiği bildirildi.

FARELER VATANDAŞLARIN BIRAKTIĞI YEMEK ARTIKLARINA GELDİ

Açıklamada, kemirgenleri bertaraf etmek için 5 bin 500 gram mum blok ilaç kullanıldığı belirtilerek ayrıca Atmaca Caddesi ve 2289 Sokak'taki boş arazide kedi köpek barınakları için vatandaşların bıraktığı yemek artıklarının, kemirgenleri bölgeye çektiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

BÖLGEDE İKİ EKİP NÖBET TUTACAK

Buradaki fare yuvalarının da bertaraf edildiği, iki ekibin bölgede nöbet tutarak kemirgen yuvaları ve üreme noktalarını kontrol altına alacağı bildirildi.

Esenyurt Belediyesinden yapılan açıklamada ise Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bölgede ilaçlama yaptığı ve olumsuz bir durumun kalmadığı ifade edildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...