Et ve Süt Kurumu'ndan 'üreticilere 30 bin TL ceza verildi' iddialarına yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Et ve Süt Kurumu'ndan 'üreticilere 30 bin TL ceza verildi' iddialarına yalanlama

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sözleşmeli Besicilik Projesi'nden çıkan 'üreticilere 30 bin lira ceza veriliyor' iddialarına Et ve Süt Kurumu (ESK), tarafından yalanlama geldi. Kurum, konuyla ilgili "Et ve Süt Kurumu regülasyon görevi kapsamında üreticilerimizin ve tüketicilerimizin menfaatlerini korumaya devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Et ve Süt Kurumu'un üreticilere yönelik ceza verildiği haberlerine kurum tarafından açıklama geldi. ESK'nun yaptığı açıklamada, “Bazı internet haber sitelerinde ‘Et ve Süt Kurumunun Sözleşmeli Besicilik Projesi kapsamında ESK ile sözleşmesini iptal eden üreticilerin Kuruma 30 bin TL ceza ödediği’ yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

'BUGÜNE KADAR CEZA UYGULANMAMIŞTIR'

Uygulamada karlılığın hedeflendiği belirtilen açıklamada, “Et ve Süt Kurumu tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya başlayan, maliyete dayalı fiyat politikası esas alınan Sözleşmeli Besicilik Projesinde üreticilere alım ve fiyat garantisi sunularak mutlak karlılık hedeflenmektedir. Üreticilerimize kurumla yaptığı sözleşmeden cayma hakkı tanıyan proje kapsamında, piyasa fiyatlarını daha avantajlı bularak sözleşmesini iptal ettiren hiçbir üreticimize bugüne kadar herhangi bir cezai işlem uygulanmamıştır. Et ve Süt Kurumu regülasyon görevi kapsamında üreticilerimizin ve tüketicilerimizin menfaatlerini korumaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...