Eurofighter alımında gelişme: Alman inadını İngiliz kıracak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Eurofighter alımında gelişme: Alman inadını İngiliz kıracak

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, İngiltere’nin, Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının Türkiye’ye satışında Almanya’nın çıkardığı engellerin aşılması konusunda Ankara’ya yardımcı olacağını ifade etti.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, İngiliz mevkidaşı Grant Shapps ile Ankara’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği görüşmede Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının satışının gündeme geldiğini hatırlatan kaynaklar, Londra’nın bu konuda daha önce Türkiye’ye verdiği sözü yerine getirerek, Almanya’nın ikna edilmesi için devreye girdiğini söyledi. Türkiye ilk etapta 20 adet, daha sonra da 20 adet olmak üzere toplam 40 adet son versiyon Eurofighter uçak temin etmek istiyor.

F-16’lar konusunda da bütün teknik çalışmaların tamamlandığı, ABD kongresinden çıkacak kararın beklendiğini belirtildi.

647 TERÖRİSTE ‘PENÇE’

Öte yandan, Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık bilgilendirme toplantısında Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekâtı’nın bilançosunu açıkladı. Aktürk, operasyon dâhilinde bugüne kadar 647 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, terör örgütüne ait değişik çaplarda 1.391 silah ve 780 bin 57 mühimmatın ele geçirilip 2 bin 515 mayının imha edildiğini ve 812 mağaranın da kullanılamaz hâle getirildiğini kaydetti.

İZLEYİN - ALMANYA'NIN EUROFİGHTER BAHANESİ DOĞU AKDENİZ! AB YAPTIRIMLARINA SIĞINDILAR

Aktürk, Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 49 olmak üzere, 1 Ocak’tan itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısının bin 976 olduğunu açıkladı. 24 Kasım’da Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil’de bulunan terör hedeflerine yönelik yapılan hava harekâtları ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara ve depolardan oluşan 17 hedefin imha edildiğini ifade eden Aktürk, çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiğini, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesinin devam ettiğini kaydetti. Ayrıca 29 Kasım’da Irak’ın kuzeyinde Sinath-Haftanin bölgesinde bir yeraltı sığınağında tespit edilen 10 teröristin de SİHA atışı ve hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildiği belirtildi. Aktürk’ün açıklamasına göre son bir haftada sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 220 şahıs yakalandı. 2 bin 391 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...