Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Faciadan kıl payı! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

Faciadan kıl payı! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

Kastamonu’da 2 ev, 2 samanlık ve 1 ahırın zarar gördüğü yangında acı bilanço hava aydınlanınca ortaya çıktı. Onlarca hayvanın telef olduğu faciada her şeyini kaybeden aileler için konteynır ev kurulurken, yangın bölgesi havadan drone ile görüntülendi.

Kaydet
a- | +A

Kastamonu’da merkeze bağlı Alpı köyünde ikamet eden Ahmet Kurt’a ait evde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek bitişiğinde bulunan Ahmet Çaycı'nın evine, ardından ahır ve 2 samanlık ile diğer 2 eve sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Kastamonu Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının diğer evlere yayılma ihtimaline karşı Araç, Devrekani, İhsangazi ve Taşköprü itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

ONLARCA HAYVAN TELEF OLDU

Komando birliklerinin de söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangında Ahmet Kurt ve Ahmet Çaycı'nın evi ile 2 samanlık ile bir ahır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi, diğer 2 evde de hasar oluştu. Yaşanan olayda ahırdaki 22 büyükbaş hayvan ile 6 köpekte telef oldu. Ayrıca samanlıklarda bulunan 20 ton hububat ve tarım aletleri de yangında kullanılamaz hale geldi. Yangında evini kaybeden aile için bölgeye AFAD ekipleri tarafından 1 adet konteyner ev kuruldu.

Faciadan kıl payı! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı
Başlık ResmiFaciadan kıl payı! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

YANGINDA HER ŞEYİNİ KAYBETTİ

Ahmet Çaycı’nın evinde yaşayan damadı Salim Kızılkaya, akşam saatlerinde akrabasına misafirliğe gittiğini ve komşularının evinin yandığını haber vermesiyle yangından bilgi sahibi olduğunu söyledi. Olay yerine geldiğinde 22 büyükbaş ve 5 köpeğinin yandığını söyleyen Kızılkaya, “Bir kurtardığımız, birisi yanık birisi sağlam iki traktörüm başka da bir şey kalmadı” dedi. Yangında her şeyini kaybettiğini söyleyen Kızılkaya, AFAD ekiplerinin konteyner getirdiğini ve geçici bir süre burada kalacaklarını ifade ederek, “Maddi ve manevi her türlü yardımı bekliyoruz. Zor durumdayız. Yeniden evimizi yapabilmek için uğraşacağız” dedi.

YANAN BÖLGE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgede bulunan itfaiye ekipleri alanda soğutma çalışmalarına devam ederken, yangın bölgesi havadan görüntülendi. Alpı köyü merkezinde birçok evin bulunduğu alanda yangının çıktığı ve diğer evlere sıçramadan söndürülmesiyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü görüldü.

Faciadan kıl payı! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı
Başlık ResmiFaciadan kıl payı! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

BAKMADAN GEÇME
Ankara
HABER

Ankara'daki yangında dumandan etkilenen itfaiye eri şehit oldu

Sarıyer
HABER

Sarıyer'de korkunç yangın: Tır alevler içinde kaldı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.