Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Fenomen avukatlara 'etik' freni! Mesleğin itibarı korunacak

Fenomen avukatlara 'etik' freni! Mesleğin itibarı korunacak

Avukatların sosyal medya kullanımı mercek altına alınıyor. Hazırlanacak sosyal medya kullanımına ilişkin rehberle etik dışı ve müvekkil mahremiyetini ihlal eden paylaşımlara net denetim getirilecek.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

GAMZE ERDOĞAN - Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) sosyal medyada “fenomen” olarak öne çıkan öğretmenlere yönelik başlattığı denetim sürecinin ardından, benzer bir inceleme de avukatlar için hayata geçirilecek.

Elif Akar
Başlık ResmiElif Akar

Hukuk camiasında etik kurallar ve mesleğin saygınlığını korumaya yönelik yeni düzenlemeler planlanıyor. Türkiye Barolar Birliği (TBB) öncülüğünde, yerel baroların desteğiyle avukatların sosyal medya kullanımına ilişkin bir rehber hazırlanacak. Paylaşımların bilgilendirme mi yoksa reklam niteliği mi taşıdığı ayrıntılı değerlendirilecek. Rehberle, müvekkil mahremiyetini ihlal eden ve mesleğin etik sınırlarını aşan içeriklere karşı daha net bir denetim mekanizması oluşturulması hedefleniyor.

Fatma Begüm Kaçmaz
Başlık ResmiFatma Begüm Kaçmaz
ÖNERİLEN HABERLER
Fenomen Ezgi Fındık hakkında yakalama kararı çıktı
MAGAZİN

Fenomen Ezgi Fındık hakkında yakalama kararı çıktı

‘DAHA AÇIK DÜZENLEME ŞART’

Türkiye’de avukatların sosyal medya kullanımına dair özel bir mevzuat bulunmuyor, mevcut reklam yasağı ve ilgili hükümler uygulanıyor. TBB’nin güncel yönetmeliğine göre avukatların, çevrimiçi mecralarda bedelli ya da bedelsiz kendilerini öne çıkaran faaliyetlerde bulunmaları yasak. Hukukçular, daha açık ve güncel düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, rehberin hem müvekkilleri hem de mesleğin saygınlığını koruyacağını belirtiyor. Buna göre avukatlar kazanç ve faaliyetlerine ilişkin reklam niteliğinde paylaşımlar yapamayacak, mesleğin itibarını zedeleyebilecek açıklama ve davranışlardan kaçınmak zorunda olacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.