Fenomen Taha Duymaz’ın annesi depremden beri oğlunun mutfağında uyuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Fenomen Taha Duymaz’ın annesi depremden beri oğlunun mutfağında uyuyor

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

6 Şubat’taki şiddetli depremde enkaz altında kalan Hatay’daki evinde hayatını kaybeden genç yemek fenomeni Taha Duymaz’ın annesi yine yürek sızlatan açıklamalarda bulundu. Anne Duymaz, depremden beri oğlunun mutfağından başka yerde uyuyamadığını ifade etti.

Bir yılına yaklaşan Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremden en fazla etkilen illerden Hatay, kaldığı evin enkazı altına kalarak hayatını kaybeden yemek fenomeni Taha Duymaz’ın annesi Meryem Duymaz, İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Yürek sızlatan açıklamalarda bulunan anne Duymaz, yemek videolarıyla Türkiye’nin sevgisini kazanan oğlunun mutfağı dışında herhangi bir yerde uyuyamadığını söyledi.

İKİ KARDEŞİYLE BERABER ENKAZ ALTINDA KALMIŞTI

Asrın felaketinde büyük yara alan Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşayan ve yaptığı yemeklerin tariflerini sosyal medyada paylaşan Taha Duymaz, kısa sürede yüzbinlerce insan ulaşmayı başarmıştı.

Bu videoları sayesinde fenomen haline gelen 19 yaşındaki Duymaz, Kahramanmaraş merkezli depremlere kardeşleri Umut ve Melek ile birlikte Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanmış ve hayatını kaybetmişti.

HER GÜN ZİYARET EDİYOR

Genç fenomenin ölümü ülkede birçok insanı üzmüş ve kardeşleriyle yan yana Yayladağı ilçesi Güveççi Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığına defnedilmişti. Depremin üzerinden geçen 11 aya rağmen anne Meryem Duymaz, evlatlarının acısını bir nebze unutabilmiş değil. Mezarlığı her gün ziyaret eden Duymaz, evlatlarının mezarı başında gözyaşlarına hakim olamıyor.

Fenomen Taha Duymaz’ın annesi depremden beri oğlunun mutfağında uyuyor

Anne Duymaz’ın depremden bu yana Taha’nın mutfağından başka bir yerde uyuyamıyor olması da yürekleri dağlıyor.

“MEZARLARINA GELMEZSEM HASTA OLUYORUM, GELİNCE RAHATLIYORUM”

Evlatlarının mezarlarına gelmediğinde hasta olduğunu dile getiren Meryem Duymaz, “Rahmetli çok iyi bir insandı, beni çok seviyordu. Rabbim rahmet eylesin evlatlarıma. Depremde evlatlarım öldüler; 1 sene olacak, unutamıyorum. Her gün ağlıyorum, her an aklımdalar. Çok zor, rabbim kimseye yaşatmasın. İnşallah bir daha böyle bir acı yaşanmaz. Taha’m her şeyi yapardı. Bize ve kardeşlerine bakardı. Taha’mın hayali çoktu, unutamam. Mezarlarına gelmezsem hasta oluyorum, gelince rahatlıyorum. Dua ediyorum, konuşuyorum. Taha için şimdi ben de yemek yapıyorum. Her gün gece yatamıyorum” dedi.

Fenomen Taha Duymaz’ın annesi depremden beri oğlunun mutfağında uyuyor

“BAŞKA BİR YERDE RAHAT EDEMİYORUM”

Depremden bu yana Taha’nın mutfağında uyuduğunu ve başka yerde rahat edemediğini ifade eden anne Duymaz, “Burada Taha’nın mutfağında yatıyorum. Başka yerde rahat edemiyorum. Gidiyorum, diğer odaya sonra yine mutfağa geliyorum. Mutfağa yatağımı serdim, burada yatıyorum. Taha’mın mutfağında yatıyorum, başka yerde yatamıyorum. Evladım vefat ettiğinden beri mutfağında yatıyorum. Çocuklar burada yatmamı istemiyor ama ben mutfakta yatmak istediğimi söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Fenomen Taha Duymaz’ın annesi depremden beri oğlunun mutfağında uyuyor

“3 EVLADIM VEFAT ETTİ, HEPSİNİ ÖZLÜYORUM”

Baba Mehmet Duymaz da evlatlarının acısını unutamadığını belirterek “Neredeyse 1 yıl olacak, hiç unutamıyoruz. Artık bir şeyimiz kalmadı. Bizim matemimiz 6 Şubat. Depremde 3 evladım vefat etti, hepsini özlüyorum” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...