FETÖ bağlantılı şirketin ihale ile elde ettiği para MASAK raporlarında

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
FETÖ bağlantılı şirketin ihale ile elde ettiği para MASAK raporlarında

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstihbarat birimlerince FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, örgütün finans damarının kurutulması için her alanda kesintisiz mücadele sürüyor. Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik dün İstanbul, Muğla ve Tokat’ta yapılan ve 7 örgüt üyesinin dolaylı yoldan aldıkları ihalelerden gelen paranın büyük kısmının örgüte aktarılış yöntemi MASAK raporlarına yansıdı. İşte ayrıntılar...

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporlarına “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" ve "Terörizmin Finansmanı" suçlarına karışan 7 şüphelinin dolaylı yoldan aldıkları ihalelerden gelen paranın büyük kısmının örgüte aktarılış yöntemi yansıdı. Çok sayıda hesap üzerinden belirli aralıklarla yüklü miktarda paranın FETÖ'ye finans desteği olarak transfer edildiği ortaya çıktı.

12 ŞİRKETİN FETÖ ÜYESİ YÖNETİCİLERİNİN İZİNİ SÜRDÜLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir ihbar sonrası birbirleriyle bağlantılı 12 şirketin FETÖ üyesi yöneticilerinin izini sürdü.

2 HASTANENİN ÇAMAŞIR YIKAMA İHALESİNİ ALMIŞLAR

İstanbul’da ilk tespitlere göre biri özel olmak üzere iki hastaneden dolaylı yoldan ihale alan ‘Doğuş Endüstriyel Çamaşır Yıkama’ isimli şirketin yetkilileri; M.D., U.D., O.D., S.D., S.D., C.D. ve C.D.’yi teknik takibe alan polis, Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) gelen talep yazısı ve ihbarlarla soruşturmayı genişletti.

Ardından yapılan teknik çalışmalarda şüphelilerin İstanbul’da 2 hastanenin çamaşır yıkama ihalesi için 707 bin ve 2 milyon 507 bin TL gün yüzüne çıkarıldı. İlk başta “ihaleden” yola çıkan Mali Polis, elde edilen bilgi ve belgeler ışığında paranın bir kısmının FETÖ/PDY’ye aktarıldığını saptadı. Örgütle bağlantıları saptanan şüpheliler, dün İstanbul, Muğla ve Tokat’ta peş peşe yapılan operasyonla yakalandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...