FETÖ hükümlüsü Mustafa Boydak ile ilgili yeni gelişme

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
FETÖ hükümlüsü Mustafa Boydak ile ilgili yeni gelişme

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan tutuklanan Boydak Holding'in eski yöneticisi Mustafa Boydak’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın 'gerçeğe aykırı muhasebeleştirmeye iştirak' ve 'suça azmettirme' suçlarından hapis cezası isteniyor.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, iş insanı Mustafa Boydak'ın talimatı ile bankada bulunan 2 milyon 698 bin TL'yi 11 farklı kişinin hesabına Bankacılık Kanunu'na aykırı şekilde havale edildiği belirlendi.

4 ŞÜPHELİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Aralarında Mustafa Boydak'ın da bulunduğu 4 kişi hakkında '5411 sayılı Bankacılık Kanunu'na muhalefet' suçundan dava açıldı. Bugün Kayseri Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Mustafa Boydak, S.B., M.B., ve H.M.A. katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu avukatları da katıldı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanıklara 'gerçeğe aykırı muhasebeleştirmeye iştirak', ayrıca Mustafa Boydak için de 'suça azmettirme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.  Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunma yapmak için süre istemesinden dolayı duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...