Formula 1 Türkiye'ye geri mi dönüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan FIA Başkanı ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
- Güncelleme:
Formula 1 Türkiye'ye geri mi dönüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan FIA Başkanı ile görüştü

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TGRT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ahmad Sultan Ben Sulayem ile görüştü. Görüşme sonrası "Türkiye Formula 1 takvimine yeniden mi eklenecek?" sorusu yeniden gündeme geldi.

İlk kez 2005 yılında gerçekleştirilen Formula 1 yarışının ardından Türkiye 2011'den sonra F1 takviminde yer almadı. 2020 ve 2021 yılında düzenlenen yarışlara 'İstanbulpark' ev sahipliği yapsa da sonraki yıllarda Türkiye'de F1 yarışları hayal oldu.

ERDOĞAN'DAN FIA BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Türkiye'de Formula 1 yarışlarına yeniden ev sahipliği yapıp yapmayacağı merak konusu olmayı sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ahmad Sultan Ben Sulayem ile görüştü.

Formula 1 Türkiye'ye geri mi dönüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan FIA Başkanı ile görüştü - 1. Resim

Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması'na katıldığı otelde gerçekleştirilen grüşmenin ardından "Türkiye Formula 1 takvimine yeniden mi eklenecek?" sorusu yeniden gündeme geldi.

TÜRKİYE'DE YENİDEN DÜZENLENEBİLİR

TOSFED başkanı Eren Üçlertoprağı, İstanbul'a Formula 1'in tekrardan dönebileceğini söylemişti.

Formula 1 Türkiye'ye geri mi dönüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan FIA Başkanı ile görüştü - 2. Resim

Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında konuşan Üçlertoprağı, "2026’da Formula 1 ile sözleşmesi bitecek yedi tane ülke var." diyerek maddi nedenleri kadar 2021'deki yarışta gerçekleşen sorunların da çözülmesi gerektiğini belirtti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...