Gazze konuşması ile gündem olan Ayçin Kantoğlu'nun X hesabı kapatıldı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz günlerde İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen "İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze" başlıklı panelde Gazze ile ilgili çarpıcı açıklamalarıyla gündem olan Ayçin Kantoğlu'nun X hesabı kapatıldı.

Çevirmen Ayçin Kantoğlu, geçtiğimiz günlerde İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen "İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze" başlıklı panelde konuşmuş, İsrail'in Gazze işgaline ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

"Bu savaş, insan haysiyetinin yeryüzünü aştığı bir savaştır." diyen Kantoğlu'nun açıklamaları sosyal medyada da viral olmuştu.

GAZZE'YE DESTEK SONRASI HESABI KAPATILDI

Ancak bugün Kantoğlu'nun X'deki sosyal medya hesabının kapatıldığı görüldü. İsrail'e gittikten sonra çark eden ve İsrail'i destekleyen açıklamalar yapan Elon Musk'ın sahibi olduğu platformada, Kantoğlu'nun Gazze'yi destekleyen açıklamalarının ardından hesabının kapatılması dikakt çekti. 

"BU SAVAŞ, İNSAN HAYSİYETİNİN YERYÜZÜNÜ AŞTIĞI BİR SAVAŞTIR"

İsrail zulmü karşısında Filistin halkının direnişine dikkat çeken çevirmen Kantoğlu, "Gazze dışında dünyada her yer işgal altında, hepimiz işgal edildik. Bu savaş, insan haysiyetinin yeryüzünü aştığı bir savaştır. Çünkü haysiyetin yeryüzünde ineceği bir yer kalmadı" ifadelerini kullanmıştı. 

KATLİAMA SESSİZ KALANLARI ELEŞTİRMİŞTİ

Ayrıca çevirmen Kantoğlu, Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalanları eleştirerek kendi kariyerinin ve kütüphanesinin de bir anlamı kalmadığını söylemişti. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...