Gümrük vergisi sıfırlandı! Bakanlıktan ‘konteyner’ kararı

- Güncelleme:
Gümrük vergisi sıfırlandı! Bakanlıktan ‘konteyner’ kararı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konteyner alımları arttı. Ticaret Bakanlığı tarafından alınana karara göre konteyner ithalatında 31 Temmuz'a kadar gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, konteyner ithalatında 31 Temmuz'a kadar gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisinin yüzde sıfır olarak uygulanması kararlaştırıldı.

KONTEYNER ALIMLARI YOĞUNLAŞTI

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner alımları yoğunlaştı. Kararların hükümlerini Ticaret Bakanlığı yürütecek.

RESMİ GAZETE’DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Öte yandan, Bakanlığın Gümrük Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle, Avrupa Birliği Komisyonunda yürütülen çalışmalara paralel güncelleme yapıldı.

(AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...