Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde deprem! (AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...)

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde deprem! (AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...)

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4,1 olarak açıkladı. Depremin ardından yerel halk panik yaşadı. Bu depremden 5 dakika sonra ise Erzincan sallandı. Öte yandan depremlerin ardından ünlü yer bilimci Naci Görür'den açıklama geldi.

Bugün akşam saatlerinde Van'da meydana gelen depremin ardından bu kez Gümüşhane ve Erzincan sallandı. Önce Merkez üssü Kelkit ilçesi olan bir deprem oldu. 5 dakika sonra ise Erzincan'da deprem meydana geldi. Gümüşhane'deki depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Erzican'dakinin ise 3,7. Çevre illerde de hissedilen depremler sonrası yerel sakinler kısa süreli bir panik yaşadı.

AFAD AYRINTLARI PAYLAŞTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Gümüşhane'deki 4,1'lik depremle ilgili diğer ayrıntıları verdi. Buna göre; saat 23:23 sıralarında meydana gelen deprem, yerin 15,5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

Öte yandan Gümüşhane'de dün de bir deprem meydana gelmişti. Depremin büyüklüğü 4,3 olarak hesaplanmıştı.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1736845744953598071

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Gümüşhane bir gün arayla 4'ün üzerinde 2 deprem meydana gelmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Özellikle sosyal medya kullanıcılar korkularını dile getirirken ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Görür, "Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle" dedi.

İşte Görür'ün o açıklaması;

https://twitter.com/nacigorur/status/1736856722411524409

ERZİNCAN DA 3,7 İLE SARSILDI

Öte yandan Gümüşhane ile sınır olan illerden Erzincan'da ise bu depremden yaklaşık 5 dakika sonra 3,7'lik bir sarsıntı meydana geldi.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...