Güney Marmara'yı kuraklık vurdu: Bu sene zeytinin yok senesi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Güney Marmara'yı kuraklık vurdu: Bu sene zeytinin yok senesi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Güney Marmara’da kuraklığın verdiği zarar zeytin üretimiyle bir kez daha gözler önüne serildi. Üreticiler 'Bu sene zeytinin yok senesi' şeklinde konuyu özetlerken, üretimde ise sorunlar kendini gösterdi.

Güney Marmara'da bulunan Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde zeytin hasadı başladı. Zeytindeki verim birçok üreticinin yüzünü güldürmedi. O üreticilerden biri de uzun yıllardan bu yana zeytin üreticisi olan Gülşah Acemliler. Kurak bir yaz geçmesi nedeniyle bu yıl zeytin hasadından verim alınamadığını söyledi.

Güney Marmara'yı kuraklık vurdu: Bu sene zeytinin yok senesi

"MARMARA'DA VERİM HİÇ YOK"

Zeytin Üreticisi Gülşah Acemliler, kuraklık nedeniyle bu sene zeytin hasadında verim olmadığını belirterek, “Bu sene hasat az. Bu sene zeytinin yok senesi. Marmara’da verim hiç yok. Tabii ki tarlaya da bakmak önemli. Bakılan tarlalarda verim daha iyi. Geçen yıl verim iyiydi ama ne yazık ki bu yıl aynı şey söz konusu değil. Sadece çok iyi bakılan, iyi sulanmış tarlalarda verim var. Zaten bu yıl yağışlar az oldu. Aylarca yağmur yoktu ve zeytin yağmuru sever. Zeytin zamanı kuraklık yaşandı. Zeytin için esas verimli olan yağışlar, Ağustos ayında olan yağışlardır ama Ağustos'ta hiç yağış olmadı” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...