Hacettepe'nin elektrikli arabası piyasaya çıkıyor

Hacettepe'nin elektrikli arabası piyasaya çıkıyor
Başlık ResmiHacettepe'nin elektrikli arabasi piyasaya çikiyor

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitede yürütülen faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaydet
|
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Sıhhiye kampüsünde düzenlediği basın toplantısında, üniversitede yürütülen faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dizaynını tamamen Türk mühendislerin yaptığı ilk elektrikli arabanın bir iki aya kadar piyasaya çıkacağını aktaran Tuncer, arabanın ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti.

İlk elektrikli arabayı kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, "Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. Bir yarış arabası dengesinde diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Elektrikli arabanın, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin olacağını belirten Tuncer, "Bir ailenin alabileceği fiyata üretilmektedir. Ülkemiz ve üniversitemiz için bir prestij projesi olacağını düşünüyorum" dedi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.