Hamza Dağ, vaatlerini açıkladı! İzmir Körfezi'ne tüp geçit, otopark ücretlerine indirim...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Proje Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Vaatlerini 11 başlıkta açıklayan Dağ, "Su ve otopark ücretlerine yüzde 50 indirim yapacağız. İzmir Körfez Geçişi projesi de İzmir'in iki yakasını birbirine bağlayan köprü ve tüp geçit projesi" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim vaatlerini açıkladı.

11 KATEGORİDE VAATLERİNİ İLAN ETTİ

11 başlıkta projelerini sıralayan Dağ; ''Projelerimizi 11 başlıkta topladık. 1 ulaşılabilir İzmir, 2 sosyal belediyeciliği ile eşsiz İzmir, 3 çevre altyapısı ile eşsiz İzmir, 4 dönüşümü ile eşsiz İzmir, 5 turizmi ile eşsiz İzmir, 6 eğitim ve istihdamı ile eşsiz İzmir, 7 akıllı şehircilik, 8 sağlık altyapısı ile eşsiz İzmir, 9 tarımı ile eşsiz İzmir, 10 spor altyapısı ile eşsiz İzmir, 11 kültürü ile eşsiz İzmir." dedi.

İZMİR KÖRFEZİ'NE KÖPRÜ VE TÜP GEÇİT...

Dağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İlk başlığımız ulaşılabilir İzmir... Ulaşım her şehrin nabzıdır. Ulaşımı sadece bir altyapı meselesi değil aynı zamanda sağlıklı toplum psikolojisinin bir aracı olarak görüyoruz. İzmir Körfez Geçişi İzmir'in iki yakasını birbirine bağlayan köprü ve tüp geçit projesidir. Bu proje 12,6 kilometre gidiş geliş bu şekilde 3 şeritli yol, 6,9 kilometre deniz geçişi olmak üzere 4 bin 170 metre körfez deniz köprüsü ve yapay ada içerecektir. Proje ile birlikte yapılacak raylı sistem her iki yakadaki raylı sistemle entegre edilecektir.

"İZBAN'I 9 VAGONA ÇIKARACAĞIZ"

İzmir'in en can alıcı sorunlardan biri olan trafik meselesine köklü çözüm getirecek yeni çevre yolu projesini hayata geçireceğiz. Bu yol şehrin içindeki ulaşımı azaltacak. Yeni çevre yoluna 9 alandan bağlantı yolu yapacağız. İzmir’e çevre yolu projesiyle şehrimizde yeni dönem başlayacak. Raylı sistem projelerimizle İzmir’in taşıma hattını çiziyoruz. 2 tane tramvay hattımız var. Karşıyaka ve Konak hatlarımızı birleştirerek raylı hattımızı bütünleştireceğiz. Buca metrosunu tamamlama çalışmasını yaparken Gaziemir ve Karalar metro çalışmalarına da başlayacağız. İzban’ı 9 vagona çıkararak buradaki izdihamı sona erdireceğiz.

''OTOPARKLARDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ''

Mevcut otopark tarifelerinde nisan ayında yüzde 50 indirime gideceğiz. 100 bin araçlı yeraltı yapağımız otoparklarla bu sorunu ortadan kaldıracağız. Şehirlerarası otobüs terminaline dair ortak bir fikir var. Bu otogar tarihimize, İzmir'imize uygun değil. Biz bu otogarı yenilikçi İzmir’e modern bir şekilde yenileyeceğiz. Otobüslerin giriş ve çıkışlarını ayrı bir kattan yapacağız.

"0-7 YAŞ ÇOCUĞU OLAN ANNEYE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK"

İzmirim kartını hayatın her halinde kullanılabilecek bir kart haline getireceğiz. İzmirim kart sayesinde kamu kurumlarımızı sosyal imkânları hemşerilerimiz özel avantajlarla ulaşabilecek. Şehrimizde şu an 7 olan kreşlerimizin sayısı 100’e çıkaracağız Üniversiteyi kazanan her üniversite öğrencimize ilk yıl 10 bin lira eğitim destek bursu vereceğiz. İzmarket kurarak sosyal ekonomik durumu zor olan vatandaşlara alışveriş imkanı sunacağız. 0-7 yaş arasında çocuğu olan annelere ulaşımı ücretsiz yapacağız. Ailesinde engelli bulunan vatandaşlarımızın seyahat etme ve belli nedenlerle engelli bireylerini emanet etmeleri için mola evleri kuracağız. 

EMEKLİ VE ÖĞRENCİYE 10 BİN TL DESTEK

Şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanmış her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vererek, üniversiteye başladıkları ilk dönemde destek olacağız. Dezavantajlı emeklilerimize yılda bir kez Sosyal İzmirim Kartlarına 10 bin lira yükleme yapacağız. Bu sayede giderini azaltarak aile ekonomisine katkı sağlayacağız.

SUYA YÜZDE ELLİ İNDİRİM...

Son olarak, daha önce de ifade ettiğimiz gibi göreve geldiğimizde, 1 Nisan itibariyle Su Ücret Tarifesinde yüzde 50 indirime gideceğiz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...