Hanefi Avcı yeni kitabıyla gündemi sallayacak!
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yeni çıkan Cemaat'in İflası-Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer adlı kitabını tanıttı.
Kaydet
|
Olayın sadece bir AK Parti veya hükümet meselesi olmadığını anlatan Avcı, "Hatta dün hükümet yoktu. Belki de o insanlarla beraberdi. Ama böyle bir sorunumuz vardı. Bugün hükümet var. Yarın belki bu hükümet olmayacak ama 'cemaat' diye bir sorunumuz olacak. Bu olay sadece hükümetin sorunu değil" dedi.
"SORUN KOMPLE BİR ÜLKENİN SORUNU"
Avcı, bu sorunun ülkenin sorunu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sorun, bu ülkede yaşayan herkesin ve her kurumun sorunu. Bu sadece iktidarla cemaatin kavgası değil. Öyle kabul etmek yanlış olur. Sadece hükümetle cemaatin kavgası haline dönüştürürsek çok basite almış oluruz. Bence cemaat sadece hükümetle kavga etmiyor, cemaat hükümete ve tüm topluma hakim olmak istiyor. Bakarsanız bunu görüyorsunuz. Sadece hükümetle muhatap olsa hükümetle ilgili meselelere bakar. Bakıyorsunuz ki Güneydoğu sorunu ile ilgili politikalardan bahsediyor ve kendisi uygulamaya kalkıyor. Belki de paralel devlet laflarını buralara bakarak oturtmak gerekiyor. Devletin bir güneydoğu politikası var ancak cemaatin kendi politikaları var onu uygulamaya kalkıyor bölgedeki polis ve özel yetkili mahkemeler eliyle. Devletin bir dış politikası var ama onunda kendine ait başka bir dış politikası var. Onu getirip size dayatıyor. Ülkedeki iç güvenlikle ilgili ülkenin yerleşik politikaları var ama bir de cemaatin politikaları var onu dayatmaya kalkıyor. Ona göre anlayış getiriyor. Hatta onun kendine göre terör tarifi var. Onun suç tarifi farklı. Görüyorsunuz ki cemaat, sadece hükümeti değil tüm toplumu yönlendirmek ve yönetmek istiyor. Biz de diyoruz ki bu ülke demokrasiyle yönetiliyorsa demokrasi bir sorumluluk rejimidir. Demokraside sorumluluk sadece hükümete ait değil. Tüm toplum kurumlarına aittir. Toplumun tüm fertlerine aittir."
"DIŞ DÜNYA BU CEMAATİ İLERİDE KULLANABİLİR"
Avcı, bir gazetecinin, "Bunca yıl emniyet içinde önemli görevlerde yer almış biri olarak sizce cemaatin arkasında hangi devletler, hangi güçler var?" şeklindeki sorusuna şöyle karşılık verdi: "Ben ortaya çıkan belge ve dökümanlara, maddi vakalara dayanarak konuşuyorum. Şu ana kadar gördüğümüz, bizim muhatap olduğumuz cemaatin kendisi. Bu cemaatin bu kadar güç kazanmasına da hep içten aldığı destekle oldu. Yani dışarıdan destek alarak yapacağı olaylar daha da az. Belki vardır ama orta yere çıkmış belgeli, dokümanlı bir olay olmadığı için bir şey diyemiyorum. Önümüzdeki süreçte çok olacağına eminim. Çünkü şu andan itibaren dünyaya çok daha muhtaç. Orada kalmaya orada yaşamaya oranın desteğine ihtiyaçları var. Dış dünyada bunu kullanacağı için dış irtibatları, dış dünyanın istihbarat örgütleri ve dış dünyanın ülkeleri ile işbirliği noktasında önümüzdeki süreçte çok daha fazla irtibatları, ilişkileri olacağını zannediyorum. Benim bir takım değerlendirmelerim, tahminlerim var ama ben belgeye dokümana dayanmayan, ispatlayamayacağımız bir takım şeylere, insanları suçlamak istemediğimden dolayı şu an benim görebildiğim kadarıyla dış bir irtibatları yok. Varsa da ben bilmiyorum. Önümüzdeki süreçte iç irtibatlarının üzerine gitmek lazım diye düşünüyorum."
Bizi Takip Edin

