HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM… Orman yangınları neden çıktı, yangınlar söndürüldü mü?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM… Orman yangınları neden çıktı, yangınlar söndürüldü mü?

GÜNDEM Haberleri

Hatay’ın Belen, Mersin’in Gülnar ve Çanakkale’nin Kızılkeçili köylerinde çıkan yangınlardan sonra vatandaşlar orman yangınlarının son durumlarını merak ediyor. Vatandaşlar orman yangınlarının neden çıktığını ve söndürülüp söndürülmediğini araştırıyorlar. İşte, Hatay Mersin ve Çanakkale’de çıkan yangınların son durumları ve yangınlar neden çıktı? Sorusunun cevabı…

Orman yangınları ülkemizin oksijenini kesmeye devam ediyor. Hatay’ın Belen, Mersin’in Gülnar ve Çanakkale’nin Kızılkeçili köylerinde çıkan yangınların ardından vatandaşlar yangının ne durumda olduğunu merak ediyorlar. Özellikle havaların ısınması ve ormanda piknik yapanlardan dolayı orman yangınlarında artış görülüyor. Buna önlem olarak birçok ilde orman girişleri yasaklandı. Orman girişlerine yasak getirilmiş olsada birçok etmenden dolayı orman yangınları çıkmaya devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı çalışmalara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Vatandaşlar Hatay, Mersin ve Çanakkale’de çıkan yangınların ardından son durumu merak ediyorlar. Arama motorlarında “orman yangınları neden çıktı, yangınlar söndürüldü mü?” sorularını araştırıyorlar. İşte orman yangınlarında son durum…

HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM… Orman yangınları neden çıktı, yangınlar söndürüldü mü?

HATAY ORMAN YANGININDA SON DURUM

Hatay’ın Belen ilçesinin Soğukoluk Yaylası Derebahçe Mahallesi'nde çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri ile söndürülmeye çalışılıyor. Dün öğlen saatlerinde çıkan yangına ekipler 21 helikopter ve 9 uçak ile müdahale etti ekiplerin karadan müdahalesi devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş yangınla ilgili “Saat 13.30 gibi Derebahçe ve Armutçuk arasında bir sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmak üzereyken gittikçe büyüyerek Nergislik, Soğukoluk ve Müftüler mevkiinden Yapraklı’ya kadar uzandı. Havadan helikopterler müdahale etti. Karadan da hem HBB ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybımız yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar gördü. Bunun dışında ormanda tabii ki birçok canlıyı kaybettik. Ama insanlarımızla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Yaklaşık 250 hektarlık alanda yangın maalesef ormanımıza zarar vermiş gibi görünmekte” dedi.”

HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM… Orman yangınları neden çıktı, yangınlar söndürüldü mü?

MERSİN ORMAN YANGININDA SON DURUM

Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını ikinci günde devam ediyor. Dün akşam saatlerinde havanın kararmasından sonra gece görüşlü helikopterlerle yapılan müdahaleye, günün aydınlanmasıyla uçak ve diğer helikopterler de katıldı. Mersin’nin Gülnar ilçesinde çıkan yangından dolayı 4 mahallede 373 ev boşaltıldı.

NTV’nin haberine göre: Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gülnar ilçesindeki orman yangını nedeniyle 51 hane ve 78 nüfustan oluşan Kavakoluğu Mahallesi, 85 hane ve 172 nüfustan oluşan Korucuk Mahallesi, 160 hane ve 278 nüfustan oluşan Çavuşlar Mahallesi ile 77 hane ve 109 nüfustan oluşan Tepe Mahallesi'nin jandarma ekipleri tarafindan tedbiren tahliye edildiğini, vatandaşlara Gülnar Anadolu Lisesi'nin pansiyonunu tahsis ettiklerini açıkladı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan: “Hava kararana kadar 10 helikopterin, hava karardiktan sonra gece görüşlü 3 helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığı, halihazırda devam etmekte olan yangına arazöz, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA'lardan oluşan 78 yangin söndürme aracı, 66 iş makinesi, 539 personel müdahale etmektedir” dedi.

HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM… Orman yangınları neden çıktı, yangınlar söndürüldü mü?

ÇANAKKALE ORMAN YANGININDA SON DURUM

İhlas Haber Ajansı’nda yer alan bilgilere göre: Çanakkale’de dün akşam saat 16.30 sıralarında merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayan orman yangını yaklaşık 18 saattir kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın, dün saat 16.30 sıralarında merkeze bağlı Kızılkeçili köyüne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgârın da etkisiyle büyüdü. Gece boyunca ekipler, aralıksız olarak müdahale etti. Havanın aydınlanmasıyla birlikte de havadan yangın söndürme helikopterleri müdahaleye başladı. Yangına 13 helikopter ve 5 uçak, 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda destek ekibiyle havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın ekiplerin yoğun çalışmalarıyla yaklaşık 18 saattir kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Öte yandan yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

Yangın sebebiyle boşaltılan Kemel Köyü'ndeki tehdit de kısmen ortadan kalktı. Köy sakinlerinin büyük kısmı da köyüne geri döndü. Bölgedeki köylüler de yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Görsel Kaynaklar: Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA)

    

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...