Hava savunma sistemleri tatbikatta sınıfı geçti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Hava savunma sistemleri tatbikatta sınıfı geçti

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli faaliyetlerinden Ateş Serbest 2023 Tatbikatı Polatlı’da gerçekleştirildi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Envanterde bulunan silah ve sistemlerden 50’sinin sergilendiği faaliyette silahların 42’si atış görevini yaptı. Tatbikata Kara, Deniz, Hava ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı 17 birliğin unsurları katılırken, KARGU vurucu İHA, Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi HİSAR A+, Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi HİSAR O+, BORAN Çekili Obüs, POYRAZ Mühimmat Aracı ilk defa sergilendi. Faaliyette Kara Kuvvetleri ATAK helikopterleri ve Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları da görev aldı.

Türkiye’nin katmanlı hava savunma sisteminin ilk ayağını oluşturan KORKUT ve füze savunma sistemlerinden HİSAR ailesi hakkında bilgi verilen faaliyette ilk defa atış yapan Akıncı TİHA hedefleri imha etti. Yerli ve millî piyade tüfekleri ile atışlar da tam isabet yakalandı. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler “Yaşadığımız coğrafya ile mevcut savunma ve güvenlik ortamı TSK’nın tehditleri bertaraf edecek, harekâta daima hazır ve caydırıcı bir güç olmasını mecbur kılmaktadır. Kahraman ordumuz, hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından, terörle mücadeleye bütün görevleri başarıyla yerine getirmektedir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...