Havaalanında hareketli anlar! Pilot kalkıştan vazgeçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Havaalanında hareketli anlar! Pilot kalkıştan vazgeçti

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı-Elazığ seferinde bir yolcu kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmadı. Taşkınlık çıkaran yolcu, polis nezaretinde uçaktan indirildi. Pilot kalkıştan vazgeçti...

İstanbul-Elazığ seferini yapacak THY uçağı, yolcularını kabul ettikten sonra havalanmak üzere pist başına hareket etti. Uçakta kalkış öncesi yolcuların emniyet kemerlerini kontrol eden kabin personeli, emniyet kemerini takmadığını fark ettiği yolcuyu takması için ikaz etti.

PİLOT KALKIŞTAN VAZGEÇTİ

Emniyet kemerini takmayı reddeden yolcu uçak içinde taşkınlık yaptı. Uçak içerisinde gerginliğin artması üzerine uçağın pilotu kalkıştan vazgeçerek tekrar körüğe geri döndü.

Uçuş emniyetini ihlal ettiği için yolculuktan men edilen kişiye uçaktan inmesi gerektiği ifade edildi. Yolcu taşkınlığa devam edince uçağa polis ekipleri çağırıldı. Taşkınlık yapan yolcu polis ekipleri nezaretinde uçaktan indirildi. Uçak seferi yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak yapılabildi.

UÇAKTA EMNİYET KEMERİ NEDEN TAKILIR?

Uçakta olası bir türbülans veya sarsılma olayına karşı yolcuyu korumak amaçlı bir önlem olduğundan emniyet kemerinin takılması zorunludur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...