Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da! Sisi tarafından resmi törenle karşılandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Mısır'a ziyarette bulunuyor. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçakla Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi. Erdoğan, Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen tarafından karşılandı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da Kahire'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da! Sisi tarafından resmi törenle karşılandı

12 YIL SONRA BİR İLK

12 yıl sonra ilk kez Mısır'a giden Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından İttihadiye Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Daha sonra ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Ortak Bildiriyi imzaladı. Ayrıca Erdoğan bu akşam Sisi tarafından heyeti onuruna verilen resmi yemeğe iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da! Sisi tarafından resmi törenle karşılandı

YILLAR SONRA TOKALAŞTILAR

Mısır ziyaretinin ve Erdoğan-Sisi görüşmesinin önemi ayrı... Seneler önce Suriye iç savaşının çıkması, Mısır'da yapılan darbe vb. konuların ardından iki ülke arasındaki ipler gerilmiş, hatta kopmuştu. Ta ki 2022 yılına kadar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi, FIFA 2022 Dünya Kupası'nın açılış töreni için gittikleri Katar'da yıllar sonra bir araya geldi. Burada fotoğraflanan tokalaşma ile ülkeler arasında yeni bir dönem başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da! Sisi tarafından resmi törenle karşılandı

TEMMUZ AYINDA BÜYÜKELÇİ ATAMA KARARI ALINDI

Sisi ilk olarak 6 Şubat depremlerinin ardından Erdoğan'ı arayarak baş sağlığı diledi. 28 Mayıs seçimlerinin ardından ise Erdoğan'ı arayarak seçim galibiyeti sebebiyle tebriklerini iletti. Son olarak Temmuz 2023’te ise karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı alındı. Erdoğan'ın bugünkü Mısır ziyaretinde de yeni olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...