Hollandalı uyuşturucu taciri "Kara Mamba" İstanbul'da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hollandalı uyuşturucu taciri "Kara Mamba" İstanbul'da yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Kırmızı bültenle aranan Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leıjdekkers’in sağ kolu Isaac Bignan, haziran ayında Muğla'da yakalanmıştı. Tutuklu bulunan Bignan, 15 Eylül günü ev hapsi şartıyla tahliye edildi. Ancak yurt dışına kaçmaya çalışınca yeniden gözaltına alındı.

Hollanda, Fransa ve Belçika tarafından Interpol kırmızı bültenle aranan ‘Bello Jos’ lakaplı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leıjdekkers’in Türkiye'de olduğu belirlendi. Türk polisinin teknik ve fiziki takibinin ardından 13 Haziran'da operasyonlar yapıldı. Leıjdekkers'in de aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı.

ULUSLARARASI ÇETEYE DARBE

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, çeteyle bağlantılı 8 kişiyi daha tespit etti. Bu kişiler de Isparta ile Muğla'da 25 Haziran günü yakalandı. Bello Jos'un sağ kolu olduğu iddia edilen ve kırmızı bültenle aranan Isaac Bignan, eşiyle birlikte kiraladığı yatla Yunanistan'a kaçacakken yakayı ele verdi. 1 Temmuz'da Bignan ile birlikte 7 kişi tutuklanırken 1 kişi serbest kaldı.

USLANMIYOR

"Kara Mamba" lakaplı Bignan, 15 Eylül'de "yurt dışı çıkış yasağı" ve "ev hapsi" tedbiriyle mahkemece tahliye edildi. Bir gün sonra ise emniyete şahsın Türkiye'den kaçma hazırlığında olduğu yönünde bilgi geldi. Bunun üzerine Isaac Bignan gerçekleştirilen operasyonla tekrardan yakalandı.

YENİDEN TUTUKLANDI

Konuyla ilgili İstanbul Valiliğinden bir açıklama yapıldı. Valilik, şunları kaydetti: Isaac Bignan Büyükçekmece'deki adresinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...