İBB'den Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe binasına mühür!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İBB'den Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe binasına mühür!

GÜNDEM Haberleri

Çocuk istismarı iddiaları ile gündeme gelen Hiranur Vakfı'na ait Sancaktepe'de bulunan bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mühürlendi. Bahsi geçen yurdun, kaçak yapı olduğu tespit edildi.

6 yaşında bir kız çocuğunun dini nikahla evlendirildiği ve istismar edildiği iddiası kamuoyunda büyük tepki topladı. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, olaya siyasilerden de peş peşe çok sert tepkiler geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun..." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur" derken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise "Ama'sız, 'fakat'sız mağdurun yanında, suçlunun karşısındayız" ifadelerini kullandı. Bu gelişmelerin ardından İBB'nin İmar Müdürlüğü ekipleri, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasını kaçak yapı gerekçesiyle mühürledi.

SÜREÇ ŞUBAT AYINDA BAŞLADI

İBB İmar Müdürlüğü, 25 Şubat 2022 tarihinde Sancaktepe Belediyesine kaçak yapının denetimi ve gereğinin yapılması için yazı yazdı. 3 ay süre geçtiği halde ilçe belediyesinden cevap alınamadı. İBB İmar Müdürlüğü 6 Haziran 2022’de yeni bir yazıyla ilçe belediyesine sorumluluğunu tekrar hatırlattı. 

4 Ağustos tarihinde İBB’ye yanıt gönderen Sancaktepe Belediyesi, işlemlerin devam ettiğini bildirmekle yetindi. İBB İmar Müdürlüğü 7 Eylül 2022 tarihinde yapının ruhsatına ve mevzuata uygun hale getirilmesi için son bir resmi yazıyla Sancaktepe Belediyesi’ne sorumluluğu hatırlatıldı. 

YAPI TATİL TUTANAĞI İLE MÜHÜRLENDİ

3 aylık yasal süre boyunca kaçak yapıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmayınca İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti Hiranur Vakfına ait Sancaktepe Mahallesi, Abdurrahmangazi Mahallesi, 8905 ada, 3 parselde bulunan yapıya giderek henüz iskanı alınmadığı halde kullanılmaya başlanan ruhsatsız kaçak yapıyı, ‘Yapı Tatil Tutanağı’ ile mühürledi. 

Mühürleme kararı İBB encümenine gönderilecek, ruhsat sahibine para cezası kesilecek. Kaçak yapının yıkılması için sorumlularına 1 ay süre tanınacak. Bu süre içinde herhangi bir işlem yapılmazsa, kaçak yapı İBB ekipleri tarafından yıkılacak.

İBB'den Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe binasına mühür!

NE OLMUŞTU?

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., ‘6 yaşında imam nikâhıyla evlendirildiğini ve cinsel istismara maruz kaldığı’nı belirterek şikâyetçi olmuştu. İddialarla ilgili İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamesi 30 Ekim’de tamamlandı. İddianamede şimdi 24 yaşında olan H.K.G.’nin anne ve babası istismara göz yummakla suçlandı. Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işledikleri belirtildi. Haklarında en az 27’şer yıl hapis istendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olunduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir” denildi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ASLA KABUL EDİLEMEZ, AFFEDİLMEZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop olayla ilgili "Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun... Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur" yorumunda bulundu.

AK PARTİ'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER: LANETLİYORUZ

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili AK Parti'den peş peşe çok sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter’dan, “Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların Istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur. Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz” paylaşımı yaptı.

HAMZA DAĞ: 'AMA'SIZ, 'FAKAT'SIZ MAĞDURUN YANINDA, SUÇLUNUN KARŞISINDAYIZ

TRT Haber'de soruları yanıtlayan AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da "Bu durumu lanetliyoruz. Böyle bir şeyin olabilme ihtimalini reddediyoruz. 'Ama'sız, 'fakat'sız mağdurun yanında, suçlunun karşısındayız. Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu. Siyasi olarak da biz bunun sonuna kadar takipçisi oluruz. Siyaseten bunun üzerinden nema elde etmeye çalışmak acizliktir. Lanetliyoruz. Dün Parti Sözcümüz de Aile Bakanlığı da açıklama yaptı. Bu hadisenin üzerine gideceğiz. Aynı kararlılığı CHP kendi teşkilatlarına sağlayabiliyor mu? Sağlayamıyor. Kamu kurumlarının bu konuda bekleme lüksleri yok, bir saniye bekleme lüksleri yok. İhmali olan bir kamu görevlisi varsa zaten Aile Bakanlığımız da açıklamayı yaptı."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...