İçişleri Bakanı Yerlikaya, orman yangınlarının sebebini açıkladı! 1 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yerlikaya, orman yangınlarının sebebini açıkladı! 1 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangına neden olduğu tespit edilen iki kişiden birinin tutuklandığını söyledi. Bakan Yerlikaya, dün başlayan 5 yangının da çıkış sebebini açıkladı. Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı'da da yangın başladığını aktaran Yerlikaya, ekiplerin alevlere müdahale ettiğini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın sonrası bölgeye gitmişti. Buranın ardından 9-10 Temmuz'da selin yaşandığı Karabük'ün Yenice ilçesine geçen Yerlikaya, Kayadibi köyünde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti, Şeker Kanyonu'nda selin oluşturduğu zararlara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

YANGINLARIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Bakan Yerlikaya, daha sonra yangınların durumunu aktardı. Yerlikaya "Arkadaşlarımız, yangınlardan 5'inin sebebini ortaya çıkardı. Birisinin trafo patlamasından, ikisinin doğal nedenlerden, ikisinin de kazaen meydana geldiği değerlendirilmekte" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, orman yangınlarının sebebini açıkladı! 1 kişi tutuklandı

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Belen'de bahçe temizliği maksadıyla sazlık alanların yakılmasından dolayı çıkan yangına dair 2 kişinin gözaltına alındığını anımasatan Bakan Yerlikaya "Bu kişilerden biri tutuklandı. Diğeri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı" ifadelerini kullandı 

GÜLNAR'DAKİ YANGINI ÇOCUKLAR ÇIKARMIŞ

Mersin Gülnar'da yaşanan orman yangının köy içerisindeki bir evin bahçesinde ateşle oynayan çocukların sebep olduğunu dile getiren Yerlikaya "Bugün yine Çanakkale'deki yangın sönmesi noktasında bizi hayli ümitlendirmişti. Fakat rüzgarın bir anda yaklaşık 70 kilometre saate çıkması yangını daha da vahim bir noktaya doğru taşıdı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...