İki defa ertelenmişti, Reisi bugün Türkiye’ye geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İki defa ertelenmişti, Reisi bugün Türkiye’ye geliyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Resmi ziyaret kapsamında liderler önce baş başa bir görüşme yapacak. Terör örgütleriyle mücadele, İsrail’in Gazze saldırıları ve Rusya-Ukrayna savaşı da Erdoğan ve Reisi’nin gündeminde olacak. Türkiye–İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 8’inci toplantısının gerçekleşmesi beklenen görüşmede ticaret, ekonomi, kültür ve bilim gibi ayrı ayrı konularda yaklaşık 10 anlaşma yapılacak. 

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

ZİYARETİ İKİ DEFA ERTELENDİ

Gazze’de savaşın başlamasından sonra bölge ülkeleri arasında istişareler artmış Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu kapsamda Reisi’nin 2023 yılının Kasım ayı sonlarında Türkiye’ye geleceğini duyurmuştu. Ancak Reisi’nin 28-29 Kasım olarak planlanan Ankara ziyareti başka bir tarihe ertelenmişti.  3 Ocak 2024’te ise İran’da Kasım Süleymani’nin mezarı yakınında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 103 kişinin hayatını kaybetmişti. Bu son gelişme Reisi’nin 4 Ocak için planlanan ziyaretinin ikinci defa ertelenmesine sebep olmuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda24 Ocak 2024 13:15

kara şeytanlar

Sonraki Haber Yükleniyor...