İlk ders zili çaldı: Milyonlarca öğrenci için maraton başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İlk ders zili çaldı: Milyonlarca öğrenci için maraton başladı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Üç aylık tatil sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için eğitim maratonu başladı.

Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9'uncu sınıfa adım atan öğrenciler için 4-8 Eylül uyum haftasıydı, bugün de diğer kademeler için ilk ders zili çaldı.

Öğrenciler için okul ve çevrelerinde güvenlik önlemleri alındı. Ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı.

10 KASIM'DA ARA VERİLECEK

Yeni eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 10 Kasım'da verilecek. Ara tatil 1 hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak.

2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullarda ikinci dönem başlayacak. 4 ay sürecek ikinci dönemde 5 Nisan'da 1 haftalık ara tatil oalcak.

Okullar 14 Haziran'da kapancak ve öğrenciler yaz tatiline girecek.

YAZILI SINAV YAPILMAYACAK

MEB'in yeni düzenlemesine göre bu yıldan itibaren ilkokul 4. sınıflarda da yazılı sınav artık yapılmayacak ve 4. sınıflarda öğrenci notları gelişim dosyası üzerinden verilecek.

Okullarda sınav haftası uygulaması yapılacak, sınavların hangi tarihlerde yapılacağı öğretim yılı başında açıklanacak.

DİL DERSLERİ İLE İLGİLİ KARARLAR

Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.

Ayrıca öğrenciye anında geri bildirim vermek için kısa süreli sınavlar yapılabilecek.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

Mevzuat düzenlemeriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrar yeniden uygulanmaya konuldu ve açık öğretime geçiş zorlaştırıldı. Artık açık liselere sadece istisnai durumda olan öğrenciler kayıt yaptırabilecek.

50 ORTALAMA KALDIRILDI

Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulama kaldırıldı. Yeni düzenlemeye göre yıl sonu başarı puanı 50 olmak ve en fazla 1 dersten başarısız olmak kaydıyla öğrenciler üst sınıfa geçebilecek.

4 DERS VE ÜZERİ KALANLAR SINIF TEKRARI YAPACAK

Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.

Bu uygulama 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMASI YAPILACAK

Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...