İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! Duygusal anlar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği 20 günün ardından dünyaya döndü. Gezeravcı, günlerdir hasretle yolunu gözleyen ailesine böyle kavuştu. Alkışlarla karşılanan Gezeravcı, kendisine doğru koşan yeğenine sarıldı. Gezeravcı daha sonra anne ve babasının elini öperek hasret giderdi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa dün iniş yaptı. 

BAKAN KACIR O ANLARI PAYLAŞTI

Kapsülden çıkarıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Gezeravcı uçak Teksas'ın Houston şehrine getirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, X hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluştuğu videoyu paylaştı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! Duygusal anlar

"KAVUŞMA ANI"

Kacır mesajında "Kavuşma anı… Astronotumuz Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek" ifadelerini kullandı. Alkışlarla karşılanan Gezeravcı, kendisine doğru koşan yeğeni Karan Gezeravcı'ya sarıldı. Gezeravcı, daha sonra anne ve babasının elini öperek hasret giderdi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! Duygusal anlar


GEZERAVCI'DAN İLK PAYLAŞIM

Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüş yapmasından ardından ilk paylaşımını yaptı. Sosyal medya paylaşımında Dragon kapsülünden çıktıktan sonra çekilen ilk fotoğraf karesine yer veren Gezeravcı, "Merhaba Dünya. Ben geldim" dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! Duygusal anlarİlk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesine kavuştu! Duygusal anlar

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...