37 bin liralık telefon sipariş etti! "Kutuyu açınca" şoke oldu...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
37 bin liralık telefon sipariş etti! "Kutuyu açınca" şoke oldu...

GÜNDEM Haberleri

İnternet dolandırıcılığı can sıkmaya devam ediyor. "Kutuyu açınca" şoke oldu! 37 bin liralık telefonu 36 bin 299 ödeyerek internet üzerinden satın aldı. Telefon bekleyen genç adam kargodan geleni görünce neye uğradığını şaşırdı.

İnternet çağında bulunmamız hayatımızı ne kadar kolaylaştırıyor olsa da suç işlemek isteyenler adına da yeni alanlar oluşturmaya devam ediyor. İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle ortaya yeni suç kavramları da çıktı. İnternet dolandırıcılığı da bu şekilde tanıştığımız bir suç türü!

İnternet siparişinde bir dolandırıcılık haberi daha! 37 bin liralık telefonu 36 bin 299 lira ödeyerek internet üzerinden satın aldı. Telefon bekleyen genç adam kargodan geleni görünce neye uğradığını şaşırdı.

37 bin liralık telefon sipariş etti! "Kutuyu açınca" şoke oldu...

İNTERNETTEN 36 BİN 299 TL ÖDEYEREK TELEFONU SİPARİŞ ETTİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Antalya Manavgat’ta bir muhasebe ofisinde çalışan Hüseyin Taha Kurnaz isimli genç, bir telefon markasının resmi sitesinden piyasa değeri 37 bin TL olan indirimli fiyatı 36 bin 299 TL olan telefonun siparişini verdi. Kurnaz, parayı da telefonu satın aldığı insanların hesaplarına gönderdi. 

Yeni Telefonunu bekleyen Hüseyin Taha Kurnaz, 3 gün sonra kargo firmasının kuryesi tarafından getirilen paketin bandının kırışmış olduğunu gördü. Kurnaz, paketi kuryenin yanında açtı. Hüseyin Taha Kurnaz, cep telefonunun kılıfının içerisinde telefon olmadığını, kutuda sadece şarj aleti ve kablosunun olduğunu gördü.

37 bin liralık telefon sipariş etti! "Kutuyu açınca" şoke oldu...

İNTERNET SİPARİŞİNİ GETİREN KARGO FİRMASINDAN “BİR SORUN YOK” YANITI 

Manzara karşısında şaşkına dönen Hüseyin Taha Kurnaz, “Hemen kargo firmasının şubesine giderek gelen kargoda cep telefonu olmadığına dair tutanak hazırladık ve yetkili imzaladı. Ardından sipariş verdiğim firmayı arayarak durumu kendilerine aktardım. Firma yetkilileri böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını, yine de araştırıp bana dönüş yapacaklarını söylediler. Bir süre sonra firmadan beni aradılar ve gerekli incelemenin yapıldığını, görüntüleri izlediklerini, telefonun pakete konulduktan sonra hassas terazide tartılarak gönderildiğini, kendilerinde herhangi bir sorun olmadığını belirttiler.

37 bin liralık telefon sipariş etti! "Kutuyu açınca" şoke oldu...

İNTERNET SİPARİŞİYLE İLGİLİ CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ben kendilerine, bu işin sorumluluğunun ya firmada ya da kargoda olduğunu, kargo şirketiyle kendileri çalıştığı için kargo şirketiyle bu sorunu çözmelerini istedim. Böyle bir yetkileri olmadığın belirtince de cumhuriyet savcılığına giderek suç duyurusunda bulundum. Ben zararımın en kısa sürede karşılanmasını istiyorum” dedi.

İNTERNETTEN SİPARİŞİ VERENLERİ UYARDI

İnternet üzerinden sipariş verecek vatandaşları uyaran Hüseyin Taha Kurnaz, “Benim düştüğüm duruma sizler de düşmeyin. 3-5 lira indirim için internet yerine gözünüzle gördüğünüz, elinizle tuttuğunuz iş yerinden alışverişinizi yapın” diye konuştu.

İNTERNET DOLANDIRICILIĞI SUÇUNDA CEZA NE?

Türk Ceza Kanunu'na göre bu suçu işleyenler, ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalıyorlar. İnternet dolandırıcılığı suçu için verilebilecek ceza, 4 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası. Ayrıca dolandırılan değerin en az 2 katı kadar adli para cezası da verilmekte...

İNTERNET ÜZERİNDEN DOLANDIRILDIM NE YAPMALIYIM?

"İnternet dolandırıcılığı mağdurları ne yapmalı?" sorusu googlda en çok aradığı soruların başında geliyor. İnternetten dolandırılanlar derhal ödeme yapılan banka ile iletişime geçmeli ve söz konusu işleme bloke talebinde bulunmalı. Ardından suçun işlendiği yerde bulunan savcılık ya da kolluk makamlarını durumdan haberdar etmeli ve şikayette bulunmalıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...