Isparta'daki yangın kontrol altına alındı, 150 dekarlık buğday yok oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Isparta'daki yangın kontrol altına alındı, 150 dekarlık buğday yok oldu

GÜNDEM Haberleri

Isparta'nın Gönen ilçesinde, buğday tarlasında çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Isparta Valisi Aydın Baruş "1 hektarlık orman alan ile 150 dekarlık buğday zarar gördü. Yangının insan hatasından kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.

Isparta'nın Gönen ilçesi Gümüşgün - İğdecik köyleri arasındaki Baladız mevkisinde bir tarlada anız yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, yakındaki ormanlık alana sıçradı. İhbar sonrası bölgeye Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Havadan 2 uçak ve 2 helikopterle karadan da çok sayıda ekiple müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.

BUĞDAYLAR ZARAR GÖRDÜ

Isparta Valisi Aydın Baruş, bölgede incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, yangında yaklaşık 150 dekarlık buğdayın zarar gördüğünü bildirdi. Baruş "Hızlı müdahaleyle ormanlık alanda fazla miktarda zarar olmadı. Yaklaşık 1 hektarlık orman alanı zarar gördü. Bu tepenin arkasındaki alan ağaçlandırma sahası, o açıdan riskli bir durum oluşmuştu. Havadan, karadan müdahale başlatıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğünden iki uçak, bir yangın söndürme helikopteri geldi. Biz de buradaki kara havacılık okulundaki bir yangın söndürme helikopterini harekete geçirdik. Bunun yanında belediyelerden itfaiye araçları, 10 arazöz, iki su ikmal aracı ve 110 personelle yangına etkili bir şekilde müdahale edildi. Büyük çaba sonucu yangın ilerlemeden durduruldu. Şu anda yangın kontrol altında, soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

"RİSK HER ZAMAN VAR"

Alevlerin çıkış sebebiyle ilgili de çalışma yapıldığını belirten Vali Baruş "Nedenini henüz bilmiyoruz. Büyük ihtimalle insandan kaynaklı bir hatadır. Bu tür hava şartlarında en ufak bir ihmal dahi vahim sonuçlara yol açabiliyor" ifadelerini kullandı. 

"YERE SİGARA ATMAYIN"

Sıcaklığın yüksek, nemin düşük olduğu rüzgarlı havalarda orman yangınlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Baruş, vatandaşları ateş yakmamaları, araziye sigara atmamaları konusunda uyardı. Özenle yetiştirilen ağaçların bir kıvılcımla yok olduğunu ifade eden Aydın Baruş, yangınlarda ormanların yanında içinde yaşayan canlıların da zarar gördüğünü bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...