İsrail Sağlık Bakanı da olumlu baktı: Gazzeli çocuklar için mutabakata vardık

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail Sağlık Bakanı da olumlu baktı: Gazzeli çocuklar için mutabakata vardık

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı ve tedavisi yarım kalan kanser hastası Gazzeli çocukların Türkiye’ye getirilmesi konusunda İsrailli mevkidaşı ile mutabakata vardıklarını söyledi. Öte yandan Bakan Koca, 8 bin 855 hekimin kamuya döndüğünü belirtti.

HABER MERKEZİ / ANKARA - Türkiye, bölgedeki hasta ve yaralıların tedavisi için diplomasi trafiğini sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel ile görüştü. Meclis Komisyonunda bakanlığının bütçesi görüşülürken Arbel ile teması hakkında bilgi veren Koca, İsrailli bakan ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

İSRAİLLİ BAKAN OLUMLU YAKLAŞTI

Koca, görüşmede sağlık kuruluşlarının hedef olması sebebiyle sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğunu konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Koca, şu ifadeleri kullandı: “Hastaların tedavilerinin devam edememesi, özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti en net şekilde söyledim. Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin Gazze’de kanser tedavisi veren tek hastane olduğunu ve artık hizmet veremez hâle geldiğini ifade ettim.

Masum çocukların tedavisinin devamı konusunda üzerimizdeki sorumluluğu hatırlattım. Kendisi de bu konuda haklı olduğumuzu söyledi. Çocuklar başta olmak üzere hastaların Mısır’a ambulanslarla taşınması ve oradan uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için hazır beklediğimizi ifade ettim.

Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklardan başlayarak hastaların sevk sürecinin güven içinde gerçekleşmesi konusundaki beklentimizi ve üzerlerine düşen sorumluluğu aktardım. Bu konuda bizimle mutabık kalarak olumlu görüş bildirdiler” dedi.

9 BİNE YAKIN HEKİM KAMUYA DÖNDÜ

Soruları da cevaplayan Koca, 8 bin 855 hekimin kamuya döndüğünü söyledi. Hücre ve Gen Terapisi Hastanesi kurulacağını kaydeden Koca, deprem bölgesinde toplam bin 588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanesinin 2024’ün  Mart ayında açılmasının planlandığını ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...