İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat! Salı günü başlıyor, gökten çamur yağacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat! Salı günü başlıyor, gökten çamur yağacak

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde Afrika üzerinden gelen hava sistemleriyle boğuşan Türkiye, yeni bir toz dalgasına hazırlanıyor. Meteoroloji uzmanları, salı günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de çamur yağmuru beklediklerini belirterek, vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz haftalarda da Afrika hava sisteminin etkisi altına giren Türkiye, sıcak hava dalgasıyla da mücadele etti. Son sıcaklık dalgasının etkisinden yeni kurtulmuşken, bu sefer de art arda gelen Afrika toz fırtınaları endişe oluşturuyor.

Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, salı günü Türkiye'ye yeni bir toz bulutu ulaşacak. Bu toz bulutunun İstanbul, Ankara ve İzmir'de çamur yağmuruna neden olması bekleniyor.

BUNLARI SAKIN YAPMAYIN

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Salı günü yurdumuza yeni bir Afrika tozu geliyor. Bu Sahra tozuyla birlikte İstanbul, İzmir, Ankara'da çamur yağmuru da bekliyoruz. Arabaları yıkamayın, camları silmeyin. Üst üste Afrika tozu aldık, alacağız..."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...