Jetler Taksim’in hesabını sordu

- Güncelleme:
Jetler Taksim’in hesabını sordu

Gündem Haberleri

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının hesabını soran TSK, Suriye ve Irak’ta eş zamanlı operasyon düzenledi. 89 terör yuvasını hainlerin başına yıkan Mehmetçik, 8’i elebaşı en az 60 teröristi öldürdü.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerinin ardından Türkiye, PKK ile mücadele tarihinin en büyük hava harekâtını icra etti. Suriye ve Irak’ı kapsayan harekât öncesi MİT, TSK yetkilileri, SMO kurmayları ile Azez’de gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Sınırdan yapılan mühimmat takviyesi ile birlikte gün içerisinde sınır boyu ve Suriye içerisinde konuşlu tüm taarruz birimleri de teyakkuza geçirildi. Akşam saatlerinde taktik niteliğe sahip ÇNR, havan ve topçu bataryaları yer değiştirerek hava harekâtını beklemeye başladı. 

İlk bomba batıda Tel Rıfat bölgesine atılırken, 80 hava aracı Suriye’nin Tel Temir, Ayn İsa, Meryemin, Dırbesiye, Kamışlı, Aynel Arap, Beluniye, Matar Minnag gibi daha önceden MİT tarafından tespit edilen noktalar ile birlikte Irak’ta Sincar, Kandil, Karaçok, Kamışlı, Asos ve Mahmur’u vurdu. Terör cephesinin olağanüstü korku ve karmaşa yaşadığı bombardımanlar ile birlikte tüm militanlara ‘karargâhı terk edip, ev, okul, hastane gibi sivil noktalara sığının anonsu’ geçildi. 

Operasyon stratejisi örgütün haberleşme, lojistik, ulaşım, eğitim ve tünel başlangıç noktaları baz alınarak hazırlandı. Bu kapsamda PKK’nın silah, mühimmat, yakıt depolama merkezlerine dönüştürdüğü buğday siloları özel hedef olurken, Irak tarafında örgütün barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoları imha edildi.

Jetler Taksim’in hesabını sordu

DÜĞÜMÜ HAKAN FİDAN ÇÖZDÜ

Türkiye’nin tarihî harekâtı esnasında Suriye ve Rus hava unsurlarının hareketsiz kalması dikkat çekti. Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Suriye istihbaratının bir numaralı ismi Ali Memlük ile yaptığı görüşme operasyonda kilit rol oynadı. Fidan’ın İskenderun kökenli Ali Memlük ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Suriye içlerinde 40 kilometre derinliğinde bir hava harekâtı gerçekleştirmesi konusunda da önemli mesafe katedildi. 

Taraflar, PKK’ya karşı kara harekâtı konusunda iş birliği yapılmasını da masaya yatırdı. Suriyeli muhalifler son operasyonda Türk savaş uçaklarının sınırın sıfır noktasına manevra yaptığını anlatırken bazı kaynaklar, uçakların hedeflerini sınırın Suriye tarafından vurduğunu aktardı. Harekât sonrası Şam kanadının sessizliği de dikkat çekti. Esad’a yakın kaynaklar, istihbari düzeyde devam eden görüşmelerin siyasi boyut kazanması konusunda Baas yönetiminin inisiyatif alacağı bilgisini paylaştı.

KOBANİ’DEKİ HAİNLER ŞOKTA

PKK terör örgütü 19 Kasım operasyonundan saatler önce başta Ayn el-Arab-Miştenur Tepesi olmak üzere gece imha edilen birçok noktada terörist yapılanmanın kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kamışlı, Dıbersiye, Ayn İsa, Ayn el-Arab ve Tel Rıfat’ta gece düzenlenen şok harekât ile bu merkezler tamamen imha edildi. Operasyonda dikkat çeken bir diğer nokta ise MİT’in daha önce belirlediği yer altı tünel bağlantı merkezlerinin tamamen havaya uçurulması oldu.

Suriye’nin Ayn Dakne bölgesinden Irak’ın doğu sınırına uzanan 650 kilometre uzunluğa, 25 bin kilometrekare genişliğe sahip kara destekli hava harekâtı PKK cephesinde ‘yok ediliyoruz’ paniğine sebep oldu. Örgüt elebaşları Elder Halil, Sinem Muhammed ve İlham Ehmed ilk olarak Şam ile irtibat kurmaya çalıştı. Şam ile eş zamanlı olarak Koalisyon yöneticileri ile diyalog kurmaya çalışan terör örgütü yöneticileri, girişimlerinin karşılıksız kalması sonrası olayları ‘bir kez daha satıldık’ sözleriyle özetledi.
Terör örgütünü 2 saat havadan ve karadan vuran TSK güçleri, sabahın ilk saatleri ile birlikte yeniden bazı kritik noktaları bombaladı. Bunun bir milat olduğunu kaydeden saha kaynakları bu stratejinin Suriye’de devam edeceği görüşünde. 

Millî Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, aralarında tünel, mühimmat depoları, sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan 89 hedefin imha edildiğini duyurdu.

Nokta atışları ile örgüt saflarında en az 8’i üst düzey olmak üzere 60’ı aşkın militan etkisiz hâle getirildi. 

HAİNLER ROKET ATTI: 8 YARALI

Diğer yandan Mehmetçik’ten ağır darbe yiyen PKK/YPG’li teröristler, Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na çok namlulu roketatar ile saldırdı. Saldırıda, 7’si polis 8 güvenlik personeli yaralandı.

ECRİN VE BABASININ KANI YERDE KALMADI

 Taksim’deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin Meydan ile babası Yusuf Meydan’ın Adana’daki yakınlarının, harekât haberiyle yüreklerine su serpildi. Eşini ve kızını kaybeden Mevlide Meydan “Süleyman Soylu bana söz vermişti. Ona çok teşekkür ediyorum. ‘İntikamı alınacak sen sadece dik dur’ demişti bana. O yüzden yüreğime su serptiler” dedi. 
Yusuf Meydan’ın ağabeyi Yasin Meydan da “Başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere bütün bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bunların kanı yerde kalmadı ve kalmayacak da, bu terör illeti artık bitsin. Ne Ecrinler ne de Yusuflar artık ölmesin” ifadelerini kullandı. 

HAREKÂTI AKAR YÖNETTİ

Terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu Pençe Kılıç Harekâtı’nı, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden sevk ve idare etti. Harekâtın sonunda pilotlara telsizden hitap eden Bakan Akar “Hedefler tam isabetle vurulduktan sonra uçaklar üslerine emniyetli şekilde döndü. Pençe-Kılıç Harekâtı’nı da başarıyla tamamladınız. Ne kadar övünsek azdır” diye konuştu. Masum insanlara, çevreye zarar vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını belirten Akar “Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Şehitlerimizin, masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız!” dedi.

Jetler Taksim’in hesabını sordu

HDP YİNE PKK YANINDA

Terör örgütü YPG/PKK’nın hamisi HDP, harekâtın “meşruiyetten yoksun” olduğunu iddia ederek uluslararası çevrelere “Saldırıları kınayın, sesinizi yükseltin” çağrısı yaptı. Operasyonun durdurulmasını isteyen HDP’den yapılan açıklamada “Kobani, Tel Rıfat ve Şengal’e yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı hava saldırılarını son derece yanlış ve tehlikeli buluyoruz” denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...