Son dakika: Kahramanmaraş ve Kayseri'de peş peşe deprem

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

AFAD, 17:39'da merkez üssü Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. 10 dakika sonra yine merkez üssü Onikişubat ilçesi olan 4,1 şiddetinde bir artçı daha yaşandı. Kahramanmaraş'ın ardından depremin adresi Kayseri'nin İncesu ilçesi oldu. 4,4 ile sallanan İncesu'da 1 saat arayla 4 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Peş peşe yaşanan depremler vatandaşları da korkuttu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen yıkıcı iki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, afet bölgesinde artçı sarsıntılar devam ediyor.

Akşam saatlerinde peş peşe iki artçı depremle sallanan Kahramanmaraş'ın ardından, bir deprem haberi de Kayseri'den geldi. Kahramanmaraş'ta 10 dakika arayla gerçekleşen 4,5 ve 4,1'lik iki depremin üzerinden 45 dakika geçmeden Kayseri'nin İncesu ilçesi 4,4 ile sallandı. Yerin 7.0 km derininde gerçekleşen bu deprem vatandaşları da sokağa döktü. 

10 DAKİKA ARAYLA İKİ DEPREM

7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş depremlerinin 11 ilde yol açtığı yıkımın ardından yitirdiğimiz canların sayısı 45 bine yaklaşırken, afet bölgesinde deprem kabusu artçı sarsıntılarla sürüyor.

Saat 17:59’da Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 4,5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı yaşanırken, ilçede 10 dk sonra 4,1 büyüklüğünde bir artçı daha yaşandı.

4,5 büyüklüğündeki deprem yerin 9.88 km altında gerçekleşirken, 4,1'lik ikinci deprem 13.61 km derinlikte meydana geldi. 

Son dakika: Kahramanmaraş ve Kayseri'de peş peşe deprem

KAYSERİ'DE ARTÇILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Kahramanmaraş'ın ardından korkutan haber bu defa Kayseri'den geldi. AFAD, 6 Şubat'ta gerçekleşen şiddetli depremlerden etkilenen Kayseri'de  merkez üssü İncesu olan depremin büyüklüğünü 4,4 olarak duyurdu. 18:16 gerçekleşen depremin derinliği ise 7 km olarak ölçüldü. Saat 19:59'da ise merkez üssü İncesu olan 4,0 büyüklüğüne bir artçı daha yaşandı.

Son dakika: Kahramanmaraş ve Kayseri'de peş peşe deprem

KAYSERİ BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Büyükkılıç paylaşımında, "Geçmiş olsun Kayseri’m... İncesu merkezli 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası şu an bulunduğum Elbistan’dan Saraycık ve Karpuzsekisi muhtarlarını arayarak olumsuz bir durum olmadığını öğrendim. Rabbim hepimizi afetlerden korusun." ifadelerine yer verdi. 

4 BÖLGEYE KRİTİK UYARI

Öte yandan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminin ardından güneye doğru kayan Anadolu levhasının pek çok fay hattı üzerinde stres değişimi yaptığına işaret ederek 4 bölge için kritik bir uyarıda bulunmuş, Bingöl, Adana Havzası, Tunceli-Nazmiye ve Yedisu fayına dikkat çekmişti. 

İŞTE SON DEPREMLER

Yaşana nsarsıntıların ardından son depremleri araştıran vatandaşlar AFAD ve Kandilli Rahathanesi'nin sitesine akın etti.

AFAD tarafından yayımlanan depeem listesinde İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

Son dakika: Kahramanmaraş ve Kayseri'de peş peşe deprem

AFAD SON DEPREMLERİ DETAYLI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...