Kahramanmaraş'ta deprem! 6 Şubat detayı dikkat çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kahramanmaraş'ta deprem! 6 Şubat detayı dikkat çekti

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem korku ve paniğe neden oldu. AFAD saat 22.20'de gerçekleşen depremin yerin yaklaşık 6.97 kilometre derinliğinde meydana geldiğini, depremle ilgili henüz olumsuz bir rapor bildirilmediğini duyurdu. Öte yandan depreme ilişkin Naci Görür'den de ilk açıklama geldi.

Kahramanmaraş'ta öğle saatlerinde yaşanan 3.6 büyüklüğündeki depremin ardından az önce bir artçı daha meydana geldi. AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4.1 büyüklüğünde gerçekleşen deprem çevre illerde de hissedildi.

KAHRAMANMARAŞLILAR YİNE AYNI KORKUYU YAŞADI

Aynı günde iki deprem, 6 Şubat felaketini yaşayan Kahramanmaraş'ta bir kez daha endişeleri artırdı. 

Öğle saatlerinde ise Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Göksun ilçesinde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, sarsıntı yerin 2.6 kilometre derinliğinde kaydedilmişti. 

NACİ GÖRÜR'DEN 4.1'LİK DEPREM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kahramanmaraş'ı korkutan depremin ardından Jeoloji Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, "Kahramanmaraş, Nurhak’ta 4,0 deprem oldu. Deprem 6 Şubatta kırılan Çardak Fayı üzerinde ve bu fayın 'Malatya Fayı'yla kesiştiği bölgede, dolayısıyla bir artçı deprem olarak nitelendirilebilir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...