Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kahramanmaraş'ta cenazelerin tespiti için kan alma merkezleri kuruldu

Kahramanmaraş'ta cenazelerin tespiti için kan alma merkezleri kuruldu
Fotoğraf Başlığı Kahramanmaras'ta cenazelerin tespiti için kan alma merkezleri kuruldu

Kahramanmaraş'ta kimliği tespit edilemeyen cenazelerle ilgili, enkazda yakınlarını kaybeden vatandaşların DNA testine ilişkin numunelerinin, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği'nde kurulan merkeze verilebileceği bildirildi.

Kaydet
a- | +A

Türkiye son yılların en büyük felaketini yaşıyor. Kahramanmaraş'ta 6 şubat pazartesi günü 9 saat arayla iki büyük deprem oldu. İlk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de yaşandı. 10 ilimizi yerle bir eden depremin büyüklüğü 7,7 olarak ölçüldü. Hemen ardından saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Son yapılan açıklamaya göre depremde 29 bin 605 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş ve çevre illerde birçok vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden olan depremin ardından soruşturma başlatıldığı belirtilerek, depremde vefat edenlerin ölü muayene ve kimlik belirleme işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEYEN CENAZELERDEN KAN ÖRNEĞİ ALINIYOR

Açıklamada, kimliği tespit edilemeyen cenazelerden kan örneği alınarak DNA incelemesi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildiğine işaret edilerek, "Cenazelerini bulamadığını belirten kişilerin birinci derecede yakınlarından kan örneklerinin alınması, alınan örneklerin kimliklendirmeye esas olmak üzere karşılaştırılması için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği'nde 24 saat çalışma esaslı kan örneği alma merkezleri kurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME
Eşi enkazdan sağ çıkarılmıştı, Tolga öğretmen ve 6 aylık oğlu hayatını kaybetti
HABER

Eşi enkazdan sağ çıkarılmıştı, Tolga öğretmen ve 6 aylık oğlu hayatını kaybetti

ABD
HABER

ABD'den İskenderun'a gelen çift depremde hayatını kaybetti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.