Kastamonu'da şap paniği! Bir köy karantina altına alındı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kastamonu'da şap paniği! Bir köy karantina altına alındı!

GÜNDEM Haberleri

Kastamonu'da bir hayvandan alınan numune sonucunda, şap hastalığına sebep olan SAT-2 virüsü tespit edildi. Virüsün tespit edildiği köy ve 10 kilometrelik mesafesi karantina altına alındı, hayvan pazarı kapatıldı.

Kastamonu'da bir hayvandan alınan numunede SAT-2 virüsü tespit edildi. Şap hastalığının yayılma tehdidine karşı köy ve 10 kilometrelik mesafesi karantina altına alındı ve ilçede bulunan hayvan pazarı kapatıldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, İlçe genelinde şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Karapürçek köyünde çıkan virüs sonucu açıklama yapan Taşköprü İlçe Tarım Müdürü Mehmet İpek,  "İlçemizde bulunan hayvan pazarını kontrol amacıyla kapattık. Geçtiğimiz haftalarda Karapürçek köyünde alınan bir numune de SAT-2 virüsüne rastladık. Kontrol amacıyla köy ve 10 kilometrelik mesafesi karantina altına alındı. Taşköprü ilçemizde şu an için şap hastalığı mevcut. Komple aşılama çalışmaları yapıldı. Şimdi ekiplerimiz tarafından ikinci aşılama işlemleri yapılacak. Yapılan aşılar yerli ve çok kuvvetli. Hayvan şap hastalığına yakalanmış olsa bile iğne olduktan bir süre sonra atlatıyor. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...