Kemer'deki yangının etrafı çevrildi! Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kemer'deki yangının etrafı çevrildi! Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Antalya Kemer'de meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu orman yangının etrafının çevrildiği kaydedildi. Yangına 10 uçak, 29 helikopter, 80 arazöz ve iş makinesiyle birlikte 654 personel müdahale ediyor.

Aşırı sıcaklar orman yangınını da beraberinde getirdi. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu Antalya'nın Kemer ilçesinde meydana gelen yangının etrafının çevrildiği belirtildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Antalya’nın Kemer ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan orman yangınının etrafı çevrildi. Ekipler sarp kayalık alanda devam eden yangını tamamen söndürmek için helikopter ve uçaklarla yoğun bir şekilde çalışıyor. Kemer ilçesinde 24 Haziran Pazartesi akşamı saat 21.08’de başlayan orman yangını dar kısımdaki kanyonda devam ediyor. 

Kemer'deki yangının etrafı çevrildi! Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor

Karadan binin üzerinde personel, arazöz, iş makinelerinin yanı sıra, havadan helikopter ve uçaklar sık aralıklarla sorti düzenleyip denizden aldıkları suyu yangın bölgesine taşıyor. Yangına 10 uçak, 29 helikopter, 80 arazöz ve iş makinesiyle birlikte 654 personel müdahale ediyor.

KEMER YANGINININ 3'ÜNCÜ GÜNDE ETRAFI ÇEVRİLDİ

Yangın, bölgenin batı yamacında bulunan sarp ve kayalık arazide devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu yaygının etrafı çevrildi.

Dün güneye doğru etkili olan şiddetli rüzgâr ise yönünü kuzeye çevirerek şiddetini azalttı. Bölgede hava sıcaklığı 40 derece ölçülürken, nem oranı yüzde 26 olarak kayıtlara geçti. Helikopterlerin deniz üzerinden su almasını izlemek isteyen vatandaşlar ise o anları meraklı gözlerle takip etti.

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...