Kimi ailesini, kimi meslektaşını kaybetti! Öğrencileriyle teselli buldular

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kimi ailesini, kimi meslektaşını kaybetti! Öğrencileriyle teselli buldular

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yaşadıkları travmayı atmak için çabalayan depremzede öğretmenlerin en büyük tesellisi öğrencileri...

ESMA ALTIN'IN HABERİ - 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler bölgede görev yapan gencinden yaşlısına birçok öğretmeni de hayattan kopardı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde depremzede öğretmenleri unutmadık. Hatay’da depreme yakalanan öğretmenlere yaşadıkları sıkıntıları ve hayallerini sorduk. Onlardan biri 31 yaşındaki Edebiyat Öğretmeni Makbule Kartay. Makbule öğretmen 147 saat (6 gün) sonra enkaz altından sağ olarak çıkmayı başarmış. Ancak eşi ve 4,5 aylık bebeği sağ kurtulamamış, kendisi de sol bacağını kaybetmiş.

“17 AMELİYAT GEÇİRDİM”

Depremden yaklaşık 15 gün sonra Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirildiğini söyleyen Kartay “Sol bacağım diz üstünden ampute edildi. 17 ameliyat geçirdim. Zorlu süreçlerden sonra 29 Eylül’de taburcu oldum. Protezim takıldı. Yeni hayatıma adapte olmaya çalışıyorum. Henüz desteksiz yürüyemiyorum. Öncelikli amacım desteksiz yürümek. Sonra da öğretmenliğe başlamak istiyorum” dedi.

Tedavisinin ardından Bolu’ya yerleştiğini ifade eden Kartay, öğrencilerini çok özlediğini ve onlara kavuşmak için sabırsızlandığını belirtti.

“TAYİN İSTEMEDİM”

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Ayşe Yılmaz da depremden 1,5 yıl önce Hatay’da göreve başlamış. Depremle birlikte büyük bir yıkım yaşadıklarını söyleyen Yılmaz “Bu süreçte en büyük ihtiyaç psikolojik destek. Yeniden bir arada olmak iyileştirici bir güç. Konuşmamız, bir arada olmamız paylaşmamız çok önemli” ifadelerini kullandı. Depremden sonra tayin istemediğini belirten Yılmaz, benzer süreçleri yaşayan çocuklarla bir arada kalmayı tercih ettiğini dile getirdi.

“ENKAZDAN 7 KİŞİ ÇIKARDIM”

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hidayet Bilgin ise yaşadığı acının bazen dayanılmaz olduğunu, depremde vefat eden yüzlerce arkadaşının hâlâ numaralarını silemediğini anlattı. Enkaz altından tünel kazarak kendi imkânlarıyla çıktığı söyleyen Bilgin, şunları kaydetti: İçinde bulunduğum binadan 7 kişiyi çıkardım. Hatay’ı bırakmak istemedim. Konteyner kentin yapımına yardımcı olduk. Burası ilk öğretmen konteyner kenti. Depremzede öğretmenler ve yeni atanan öğretmenler var. Eğitim aksamadan devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sinem Özcan 30 Kasım 2023 14:59

Tayinini istememesi çok büyük bir karakter örneği gerçekten

Ferhat Gönül30 Kasım 2023 14:57

Bu öğretmenler gününde biraz olsun yüzleri gülmüş en azından

Sonraki Haber Yükleniyor...