Hakan Fidan'dan Orta Asya'ya: KKTC’ye yönelik haksızlığa birlikte 'dur' demeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Hakan Fidan'dan Orta Asya'ya: KKTC’ye yönelik haksızlığa birlikte 'dur' demeliyiz

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Astana zirvesinde mevkidaşlarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk dünyasının problemlerinin çözümü için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - KKTC’ye destek çağrısında bulunan Fidan, “Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyona hep birlikte karşı durmalıyız” dedi. Karabağ’daki son gelişmelere değinen Hakan Fidan, Türkiye’nin her daim Azerbaycan’ın yanında duracağını vurguladı. Dışişleri Bakanı, TDT üyelerinin özellikle ticaret, ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarında büyük potansiyele sahip olduklarına işaret etti. Fidan ‘Orta Koridor’un yatırım açısından daha cazip hâle getirilmesi için çaba gösterilmesinin ve başta Türkmen gazı olmak üzere, Hazar ötesi kaynakların Türkiye ve Avrupa’ya taşınmasının önemini vurguladı. Hakan Fidan, Gazze’deki trajedi için de şöyle konuştu: Sivillere yönelik acımasız katliam kabul edilemez. Bir an önce şartsız ateşkes ilan edilmeli.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...