Valilik duyurdu: Kocatepe Camii'ndeki skandal pozlara soruşturma!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Valilik duyurdu: Kocatepe Camii'ndeki skandal pozlara soruşturma!

GÜNDEM Haberleri

Ankara'nın simge camilerinden Kocatepe Camii skandal fotoğraflarla gündeme geldi. Uygunsuz kıyafetlerle 'sanat' adı altında yapılan rezillik sosyal medyada 'zıtların büyüsü' ifadesiyle paylaşıldı. Gelen tepkilerin ardından, Ankara Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara'nın en büyük ve simge camileri arasında yer alan Kocatepe Camii, ibadet için vatandaşlara kapılarını açmaya devam ederken, camide büyük bir skandala imza atıldı.

Bilal Kısa adlı yönetmen ve adı bilinmeyen bir model, uygunsuz kıyafetlerle camide çekim yaparak adeta İslami değerleri aşağıladı. Camiye belini açıkta bırakan bir tişörtle giren modelin, çekilen fotoğraflarda eteğini yukarıya doğru çektiği ve skandal pozlar verdiği görüldü.

Başörtüsü, takke ve tesbihi de 'aksesuar' olarak kullanan model, dini değerleri ayaklar altına alındı.

Valilik duyurdu: Kocatepe Camii'ndeki skandal pozlara soruşturma!

"ZITLARIN BÜYÜSÜ"

Rezil görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan yönetmen, "Bu fotoğraf zıtların büyüsünü en saf haliyle kaplıyor" ifadesini kullanırken, cami içinde çekilen pozlar sosyal medyada büyük tepki topladı.

İngilizce olarak yapılan paylaşımda "Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tesbih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor" denildi.

Valilik duyurdu: Kocatepe Camii'ndeki skandal pozlara soruşturma!

PAYLAŞIMDA SKANDAL YORUMLAR

Yönetmen ve model, 'sanat' adı altında adeta İslam'ı hedef alan fotoğrafların altına gelen yorumlarda da dini değerle alay etti. Camide yapılanın ayıp olduğunun belirtildiği bir yoruma cevap veren Kısa, "Dinle şaka olmaz sanar. Olur ya sıkıntı yok" ifadesini kullandı.

'mapierg' kullanıcı adına sahip olan model ise "Dinde ayıp olmaz" şeklinde cevap verdi. Yoruma gelen bir cevapta ise "Allah sanatı sever" yazıldığı görüldü.

Bazı sosyal medya kullancıları ise skandal görüntüler nedeniyle ikiliye büyük tepki gösterdi.

Valilik duyurdu: Kocatepe Camii'ndeki skandal pozlara soruşturma!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Ankara Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil biner 15 Ağustos 2023 02:55

Hiç mi bir Müslüman görüp de engel olmamış koca camide aklım almıyor.

İses14 Ağustos 2023 17:50

Yargı derhal göreve Atatürke hakaret edilseydi çoktaan içeri atılmıştı.

Sonraki Haber Yükleniyor...