Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy açıkladı: Burs kontenjanlarına düzenleme!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy açıkladı: Burs kontenjanlarına düzenleme!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıldan itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı kontenjanlarını 40 bine, yükseköğrenim burs kontenjanları ise 10 bine çıkarıldığını duyurdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Görüşmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bakanlığının bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

Konuşmasında Türkiye'nin turizm verilerine değinen Bakan Ersoy, "2023 yılı Ocak - Eylül döneminde ülkemize gelen turist sayısı 45.2 milyon olmuştur." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde verilen burslara ilişkin de açıklama yapan Ersoy, "2023 yılında 20 bin ortaöğrenim, 7 bin 500 üniversite öğrencisine burs imkanı sağladık. Gelecek yıldan itibaren geçerli olmak üzere ortaöğrenim eğitim yardımı kontenjanları 40 bine, yükseköğrenim burs kontenjanları ise 10 bine çıkarılmıştır." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...