Kurbanlık seçiminde facia! Büyükbaş hayvan saldırdığı vatandaş hastanelik oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurbanlık seçiminde facia! Büyükbaş hayvan saldırdığı vatandaş hastanelik oldu

GÜNDEM Haberleri

Van Bahçesaray'da bir vatandaş kurbanlık hayvan seçerken hastanelik oldu. Büyükbaş hayvanın teptiği vatandaş, ambulans helikopterle sevk edildiği Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildi.

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlarda ve satıcılarda kurbanlık telaşı başladı. Kurban pazarlarında yaşanan hareketlilikle beraber zaman zaman kötü olaylarda yaşanabiliyor. Bahçesaray ilçesine bağlı Ünsal Mahallesi'ne kurbanlık almak için giden 8 çocuk babası 45 yaşındaki Mahmut Uyğur, büyükbaş hayvanın saldırısına uğradı.

ALDIĞI BOYNUZ DARBESİYLE HASTANELİK OLDU

Aldığı boynuz darbesiyle yere düşen ve bacağından yaralanan Uyğur, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ambulansla ilk olarak Bahçesaray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada kaval kemiğinin kırıldığı tespit edilen tahlisiz vatandaş, ileri tedavi için ambulans helikopterle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada da gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonucu sağlık durumu iyiye giden vatandaş, yakın zamanda taburcu olacak.

AMBULANS HELİKOPTERLE VAN'A SEVK EDİLDİ

Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ömer Faruk Kara, hastanın hayvan tepmesi sonucu Bahçesaray Devlet Hastanesinden ileri tedavi için ambulans helikopteriyle Van’a sevk edildiğini belirtti. Başarılı şekilde gerçekleştirilen ameliyatla hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Başhekim Yardımcısı Kara, “Yakın zamanda taburculuğunu planlıyoruz. Hastamız ambulans helikopterle hastaneye hızlı sevki ve hızlı tedavisi sonucu taburcu olması bize mutluluk verdi” dedi.

Kurbanlık seçiminde facia! Büyükbaş hayvan saldırdığı vatandaş hastanelik oldu

'HELİKOPTER GELMESEYDİ MAHVOLURDUM'

Kurbanlık pazarlığı yapmak için köye gittiğini dile getiren Mahmut Uyğur ise “Ahıra girdim hayvanı beğendim. Daha sonra dışarı çıktım. Bu sırada hayvan zincirini kopararak bana saldırdı. Boynuzu göğüs bölgeme vurdu ve o sırada yere düştüm. Yüzüme vuracakken kendimi korumak için ayağımı kaldırdım ve bu sırada bacağım kırıldı. Orada bulunanlar beni kurtardı. Daha sonra hastaneye kaldırıldım. Ardından helikopterle Van’a taşındım. Helikopter gelmeseydi ben mahvolurdum. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...