Marmara yağmur sezonunu açtı! 5 il, 5 dakikada göle döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası Marmara sağanağa teslim olduç Düzce, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve İstanbul'da cadde ve sokaklar göle dönerken, sürücüler ilerlemekte zorluk yaşadı. Pek çok ev ve iş yeri, şiddetli yağış sonrası su içinde kaldı. Öte yandan İstanbul'da sağanağın şiddetini artırması bekleniyor.

AKOM ve Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı sağanak, Marmara'yı 5 dakika içinde göle çevirdi. Tekirdağ, Düzce ve Sakarya'da yollar göle dönerken sürücüler zor anlar yaşadı.

Kocaeli ve İstanbul'da da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak bazı ev ve iş yerlerinde su taşkınlarına neden olurken, akşam saatlerinde şiddetini artıracak. 

SAKARYA'DA VATANDAŞLAR YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Sakarya’da aniden bastıran ve kısa süren şiddetli yağış, Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde dakikalar içerisinde birçok caddeyi sular altında bıraktı. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer ararken göle dönen caddelerde sürücüler de zor anlar yaşadı.

Marmara yağmur sezonunu açtı! 5 il, 5 dakikada göle döndü

KOCAELİ'DE DÜKKANLARI SU BASTI

Kocaeli'de aniden bastıran yağmur sebebiyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yoğun yağış sebebiyle cadde ve sokaklardaki dükkanları su bastı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, koşarak binaların altına sığındı. Zaman zaman da şimşeklerde çaktı. Yağış sebebiyle alışveriş mağazasında bulunan eşyalarda sular altında kaldı.

Yağmura yakalan Kamer Karan, "Kocaeli'de beklenen yağmur geldi. Sel derecesinde yağmur var. Yağmura hazırlıksız yakalandık, ıslandık" dedi.

Marmara yağmur sezonunu açtı! 5 il, 5 dakikada göle döndü

VALİLİKTEN UYARI

Öte yandan Kocaeli Valiliği de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmeye göre, birkaç gündür bölgemizde etkili olan yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olmaya devam edecektir. Yarın akşam ilerleyen saatlere kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle e meydana gelebilecek ani sel, su baskını, sel, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

DÜZCE 5 DAKİKADA GÖLE DÖNDÜ

Düzce'de bir anda bastıran yağmur kısa sürede kenti etkisi altına aldı. Yaklaşık 5 dakika süren sağanak yağmur, cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Yağan yağmur sonrası ev ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ve araç ile bisiklet ve motosiklet sürücüleri ise zor anlar yaşadı. Sanayi sitesinde sular işletmelerin ön kısmına kadar gelirken, sokaklar adeta göle döndü. Alt geçitler sular altında kalırken, ekipler suların çekilmesi için çalışma başlattı. Araç sürücüleri ise düşük hızda ilerledi.

Marmara yağmur sezonunu açtı! 5 il, 5 dakikada göle döndü

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da ise aniden bastıran şiddetli yağış 10 dakikada sokakları dereye çevirdi. Şiddetli yağış, Süleymanpaşa ilçesinin sokaklarını bir anda dereye dönüştürdü. Dereye dönüşen sokaklar, sürücülere zor anlar yaşatırken, mazgallar çöplerle tıkandı.

Şiddetli yağışa dışarıda bulunan vatandaşlar da hazırlıksız yakalandı. Şemsiyesini yanına alan vatandaşlar şiddetli yağışı görünce şemsiyesine açıp yoluna devam ederken, hazırlıksız dışarı çıkan vatandaşlar ise sığınacak yer aradı.

Marmara yağmur sezonunu açtı! 5 il, 5 dakikada göle döndü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...