Mavi Vatan'a 4 yeni güç: 'Donanmanın en büyük 2. gemisi hayırlı olsun'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mavi Vatan'a 4 yeni güç: 'Donanmanın en büyük 2. gemisi hayırlı olsun'

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 gemi, 1 SİDA teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Ülkemiz, kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz İHA ve SİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'daki Sefine Tersanesi'nde düzenlenen Mavi Vatan'da Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde yaptığı konuşmada, donanmanın caydırıcılığını daha da artıracak projelerin teslim töreni vesilesiyle bir arada olduklarını söyledi.

Teslimatı gerçekleşen her bir geminin Türk Deniz Kuvvetlerinin gücüne daha fazla güç katacağı inancında olduğunu dile getiren Erdoğan, "Denizde ikmal muharebe destek gemimiz TCG Derya, TCG Anadolu'dan sonraki en büyük gemi olma özelliğine sahiptir. TCG Derya'nın hizmete girmesiyle yüzer birliklerin akaryakıt ve su ikmalleri süratle yapılacak, muharip unsurların akaryakıt, bütünleme ve su ihtiyaçları harekat alanına yakın bölgelerde rahatlıkla karşılanacaktır." diye konuştu.

Erdoğan, MİLGEM Projesi'nin beşinci gemisi TCG İstanbul'un Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği ilk milli fırkateyn olduğunu belirterek, "Bu gemimize farklı radar, yakın hava savunma ve elektronik harp sistemlerimizi kendi imkanlarımızla geliştirerek entegre ettik. TCG İstanbul'a entegre edilen sistemlerden biri de Milli Dikey Atım Lançer Sistemi'dir. Bugün hizmete verdiğimiz lojistik destek gemimiz TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi, muharip unsurların akaryakıt, tatlı su ve yiyecek ihtiyaçlarını temin edecektir." ifadelerini kullandı.

Teslimatı yapılan gemilerin donanmaya ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Bize bu sevinci ve gururu yaşatan herkese, her kuruma şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

"EN BÜYÜK 2. GEMİ"

Teslimatı gerçekleşen her bir gemimizin donanmamıza daha fazla güç katacağı kanaatindeyim. TCG Derya, Anadolu’dan sonra donanmanın en büyük 2. gemisidir. Teslimatı yapılan gemilerimizin donanmamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla ilgilenmiyoruz. İlk insansız deniz üstü aracımızı da donanmamıza katıyoruz. Denizlerdeki hakimiyetimizi destekleyecek, dosta güven düşmana korku verecek. Mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, işçilerimi kutluyorum. Barbaros Hayretin Paşa’nın 'denizlere hakim olan dünyaya hakim olur' şiarını yerine getiriyoruz.

Mavi Vatan'a 4 yeni güç: 'Donanmanın en büyük 2. gemisi hayırlı olsun'

"BATI'NIN EN KÖTÜ SINAVI GAZZE"

Kurumlar arasındaki işbirliği güçlendikçe önümüzdeki dönemde oyun değiştirici ürünleri de ortaya çıkyor. Ülkemizin içinde bulunduğu bölge, dünyadaki savaşların, çekişmelerin en yoğun yaşadığı noktadır. Ukrayna’daki savaş, Suriye’deki zulüm burada gerçekleşiyor. Sadece istikrar ve iç barışımızı korumakla kalmıyoruz. Bölge barış ikliminin de devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Daha geçen yıl Ukrayna Rusya arasında arabuluculuk yaptık. Ülkemizdeki kimi çevreler, o gün bizi acımasızca eleştirdi. Yarın bize İsrail ile Filistin arasındaki meselede de aynı şekilde hak verecekler. Çoğu kadın ve çocuk 25 bin insanın canını yakanlar, bunu acısını çekecektir. Açık konuşmak gerekirse, en kötü sınavı Gazze meselesinde verenlerin hiçbir inanadırıcılığı kalmadı.

Mavi Vatan'a 4 yeni güç: 'Donanmanın en büyük 2. gemisi hayırlı olsun'

"GÜNÜMÜZÜN FÜHRER'İ NETANYAHU"

İnsan hak ve hürriyetleri konusunda sağa sola karne düzenleyenler, tam 105 gün kadınların ve çocukların ölümünü görmedi, engelleyecek tek bir adım atmadı. Tıpkı Arakan’da Somali’de olduğu gibi sınıfta kaldılar. Günümüzün Führer’i Netanyahu’nun soykırıma varan vandallıklarını sadece izlemekle yetindiler.

Mavi Vatan'a 4 yeni güç: 'Donanmanın en büyük 2. gemisi hayırlı olsun'

"SAVUNMA SANAYİ 90 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Kara ve deniz araçlarında dost ve kardeş ülkelerin de ihtiyacını karşılıyoruz. Savunma sanayimizin bütçesi 16 kat artarak 90 milyar dolara ulaştı. İHA ve SİHA üretiminde dünyada 3-4 ülkesinden biri. Küresel tedarikçilerin ambargolarına rağmen başardık. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Kara ve deniz araçlarında dost ve kardeş ülkelerin de ihtiyacını karşılıyoruz. Savunma sanayimizin bütçesi 16 kat artarak 90 milyar dolara ulaştı.

Mavi Vatan'a 4 yeni güç: 'Donanmanın en büyük 2. gemisi hayırlı olsun'

"HEDEFİMİZ SAVUNMA SANAYİDE TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE"

Suriye ve Irak’taki terör bataklıklarında kurutana kadar devam edeceğiz. İHA, SİHA, deniz ve uçak gemilerine kadar geliştirilmesine ağırlık vereceğiz. Hedefimiz savunma sanayide tam bağımsız bir Türkiye’dir. Mutlaka kendi firmalarımızı, üretimlerimizi tercih etmek önceliğimizdir. Acil ihtiyaçları dışarıdan ama planlamalarımızın tamamı milli imkanlarla tamamlamak isteriz. Rabbim yar ve yardımcı olsun. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...