MEB'den yeni proje: Okul kantinlerinde çorba günü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MEB'den yeni proje: Okul kantinlerinde çorba günü

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MEB'in sağlıklı beslenme projesi kapsamında artık okullarda ‘çorba günü’ yapılacak. Projede çocukları teşvik için ise "Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana" gibi sloganlar yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) "Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.

Milliyet'in haberine göre, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine gönderilen yazıda, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, ‘çorba günü’ için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Afişlerde ‘Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta’, 'Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana’, ‘Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?’, ‘Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler’ gibi sloganlar yer aldı.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...