Meral Akşener'den CHP'ye tezkere eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meral Akşener'den CHP'ye tezkere eleştirisi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresine ret oyu veren CHP'ye tepki gösterdi. Akşener, “Bu hayır denirken bir tane yabancı postalı bu ülkeye giremez diye bir argüman üzerinden evet diyenlerin tamamı yabancı postala buyur demiş gibi bir hainlikle evet diyenleri itham eden bir dille karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce'de yaptığı ziyaret kapsamında belediye başkan adaylarını tanıttı. Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde kimseyi kazandırma ya da kimseye kaybettirmek gibi bir niyetlerinin olmayacağına değinerek, "Kazanmak için yola çıkıyoruz. Bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkaracağız. Hem 2018'de hem 2023'te milletimiz bize yüzde 10 oy vererek 'gözümün önünden ayrılma' dedi." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılara da değinen Akşener, "Netanyahu ve emrindekilerin Gazze'de yaptığı her türlü mezalimi, terörü lanetliyorum. Allah bildiği gibi yapsın." diye konuştu.

"BİR VE BERABER OLMAKTA FAYDA VARDIR"

Akşener, İsrail-Filistin çatışmasında Türkiye'nin tutumuna yönelik eleştirilere ilişkin ise, "Sağa, sola zıplayamazsınız kardeşim. Hükümeti de beğenmeyebilirsiniz, itiraz edebilirsiniz ama burası dış politikadır. Burası Türkiye'nin yarın karşılaşmak durumunda kalacağı zararlı durumları ortadan kaldırma halidir. Öyle olunca da bir ve beraber olmakta fayda vardır." şeklinde konuştu.

CHP'YE TEZKERE ELEŞTİRİSİ

Akşener, CHP'nin Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresine hayır oyu vermesini de eleştirdi. Akşener, "Bütün bu tür tezkereleri HDP hariç tüm Meclis kabul ederdi. Ama bu dönem başka bir şey yaşandı. Birden bire geçen dönem hayır dendi. Bu hayır denirken bir tane yabancı postalı bu ülkeye giremez diye bir argüman üzerinden evet diyenlerin tamamı yabancı postala buyur demiş gibi bir hainlikle evet diyenleri itham eden bir dille karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda partisinin Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, Gölyaka Belediye Başkan Adayı Bekir Akbulut ve Akçakoca Belediye Başkan Adayı Behçet Alkan Lokum'u tanıtan Akşener, daha sonra Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kocaeli, Yalova ve Karabük'ün il ve ilçe başkanlarıyla bölge istişare toplantısına katıldı.

Bu video da ilginizi çekebilir

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...