Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri sonrası hakkında soruşturma açılan Merdan Yanardağ, “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

Yanardağ’ın tutukluğuna avukatı Bilgütay Hakkı Durna aracığıyla İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nde itiraz edildi. Tutuklama kararına esas ve usul yönünden itiraz edilirken, 12 sayfalık itiraz dilekçesinde kararın Anayasa’ya ve hukuka aykırı olduğu belirtilerek, kaldırılması gerektiği ifade edildi.

YENİ GELİŞME

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna yapılan itiraz, İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Mahkemenin gerekçe olarak gösterdiği neden ise ‘kaçma şüphesi’ oldu.

NE OLMUŞTU?

Yanardağ, TELE1’deki “4 Soru 4 Yanıt” programında Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması gerektiğini söylemiş, bunun üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kanal hakkında inceleme başlatmıştı.

PKK elebaşı Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle Merdan Yanardağ hakkında da "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma açılmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...