CHP tutuklu Merdan Yanardağ için harekete geçti: Sarıgül de heyette

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP tutuklu Merdan Yanardağ için harekete geçti: Sarıgül de heyette

POLİTİKA Haberleri

Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven ifadeler kullandığı gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ için CHP yönetimi harekete geçti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, aralarından Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu bir heyetin bir gündür cezaevinde tutuklu bulunan Yanardağ’ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için kullandığı sözler sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, “suçu ve suçluyu övme”, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜLMELİ'

Yanardağ'ın tutukluk kararına ilk tepki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmiş, Kılıçdaroğlu, "Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun Yanardağ'a desteğinin ardından CHP yönetimi harekete geçti. 

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERDİ

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün de aralarında olduğu bir heyetin, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Yanardağ'ı ziyaret edeceği öğrenildi. 

Sarıgül “CHP Yanardağ için heyet oluşturdu Kılıçdaroğlu arkadaşları görevlendirdi. Ben de o heyet içindeyim. Merdan Yanardağ’ı ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...