BBP lideri Destici'den Merdan Yanardağ tepkisi: "Gazeteci demek gazeteciliğe hakarettir"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BBP lideri Destici'den Merdan Yanardağ tepkisi: "Gazeteci demek gazeteciliğe hakarettir"

GÜNDEM Haberleri

BBP Genel Başkanı Destici, terörist elebaşı Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Destici, "Gazeteci olmak her ağza gelenin söyleme hakkını vermez Gazeteci demek gazeteciliğe hakarettir" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı televizyon programında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Öcalan'la ilgili açıklamaları nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ'a ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu. Gazeteci olmanın her ağza gelenin söyleme hakkını vermeyeceğini belirten Destici, "Kim vatan hainliği yapıyorsa elbette ki kanun önünde, hukuk önünde hesabını verecektir." dedi.

BAYRAM NAMAZINI MEMLEKETİNDE KILDI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Memleketi Eskişehir'de bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaşan Destici, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, bayramın Türk ve İslam coğrafyasında birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Destici, gazetecilerin Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına ilişkin sorusuna cevap verdi.

Yanardağ'a destek verenleri eleştiren Destici şunları söyledi:

GAZETECİ DEMEK GAZETECELİĞE HAKARETTİR

"O adı geçen şahsa aslında gazeteci demek gazeteciliğe hakaret olur diye düşünüyorum. Çünkü tam bir vatan haini, millet, düşmanı, din düşmanı. Bu kadar açıktan devlet düşmanlığı, vatan hainliği, millet düşmanlığı yaptılar. Bunlara göz yumuluyor. Maalesef bazı kesimler, bazı siyasetçilerimiz, bazı siyasi partilerimiz, ana muhalefet başta olmak üzere bunlara sahip çıkıyorlar. Zaten terör örgütünün bir partisi var. Onun bir küçük partisi daha var. Birkaç partisi daha var. Bunlar sahip çıkıyorlar. Ama bunların sahip çıkmasıyla maalesef bu gazeteci kılıklı vatan hainleri, din, devlet, iman, inanç düşmanları gittikçe hadsizleşiyorlar, pervasızlaşıyorlar. Bunun son örneğini de burada görmüş olduk.

BBP lideri Destici'den Merdan Yanardağ tepkisi:

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ

Elbette ki burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Büyük bir devlet, ciddi bir devlet. Elbette ki bu devletin anayasası var, yasası var. Anayasa ve kanunlar önünde de herkesin bir sorumluluğu var. Gazeteci olmak, medya mensubu olmak, ağzına gelen her şeyi söyleme hakkını kimseye vermez. Hele ki devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali inançlarımız ve değerlerimiz söz konusuysa bunu hiç yapamaz. Bunu yapanla ilgili de yasa, anayasa neyse gereği de yapılır. Şu anda da o yapılmıştır. Ama daha üzücü olan şu ki maalesef son dönemlerde bunu alenen görüyoruz.

ÖZGÜRLÜK DİYE DAYATILIYOR

Bir taraftan PKK övülüyor, teröristler övülüyor, öbür taraftan DHKP-C ya da bir başkası. Bir bakıyorsunuz öbür taraftan bu toplumun değerlerinin tamamen karşısında olan, bu toplumun inançlarının, dininin, kültürünün, irfanının kabul etmeyeceği sapık bir tür düşünceler ya da yaşam tarzları özgürlük, hürriyet diye millete dayatılmaya çalışılıyor. Bunlar sanki iyi bir şeymiş gibi gençlerimiz, çocuklarımız bunlara özendiriliyor. Biz bunlara 'dur' dediğimizde... Bu yanlıştır. Doğrusu budur. Efendim burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Burası Müslümanların ülkesidir. Bu milletin bir inancı, kültürü, değerleri, ahlakı vardır. Dolayısıyla da herkesin buna saygı göstermesi gerekir."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...