Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meteoroloji ve AFAD duyurdu! Sarı ve turuncu uyarılar peş peşe

Meteoroloji ve AFAD duyurdu! Sarı ve turuncu uyarılar peş peşe
Başlık ResmiMeteoroloji ve AFAD duyurdu! Sari ve turuncu uyarilar pes pese

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. AFAD, bugün itibarıyla 23 şehre sarı, 1-2 Ekim tarihlerinde ise 3 şehre 'turuncu' kod ile kuvvetli sağanak uyarısı verdi.

Kaydet
a- | +A

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Türkiye'de sıcaklıklar iyice düştü. Dün 33 derece olan İstanbul'da termometreler 20'ye kadar inerken, sağanak ise yurt geneline yayılıyor.

Edirne ve Çanakkale'de dün akşam saatlerinde görülen sağanak, gece saatlerinde İstanbul ve Kocaeli çevrelerine ulaştı. Günün ilerleyen saatlerinde ise iç bölgelere ve Karadeniz'e ulaştı. Meteoroloji uyarılarını peş peşe sıralarken, bir açıklama da AFAD'dan geldi.


Meteoroloji ve AFAD duyurdu! Sarı ve turuncu uyarılar peş peşe - 1. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji ve AFAD duyurdu! Sarı ve turuncu uyarılar peş peşe - 1. Resim

SARI VE TURUNCU UYARILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün itibarıyla 23 şehre 'sarı', 1-2 Ekim arasında ise 3 şehre 'turuncu' kod ile sağanak uyarısı verildiği belirtildi.

Yarın, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı; Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanağın meydana gelebileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop'ta yerel olarak kuvvetli; bugün öğle saatlerinde Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı, akşam saatlerinden itibaren Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde yerel kuvvetli; bugün akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor."


Meteoroloji ve AFAD duyurdu! Sarı ve turuncu uyarılar peş peşe - 2. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji ve AFAD duyurdu! Sarı ve turuncu uyarılar peş peşe - 2. Resim

"OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Turuncu yağış uyarısı verilen illerimizdeki vatandaşlarımıza AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Uyarı verilen illerimizdeki Valilik ve İl AFAD müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

BAKMADAN GEÇME
Meteoroloji
HABER

Meteoroloji'den il il sarı kodlu uyarı! Sağanak kuvvetli geldi, 12 derece birden düşecek

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.