Meteoroloji'den 10 ile kuvvetli yağış uyarısı: Marmara'da fırtınaya dikkat!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meteoroloji'den 10 ile kuvvetli yağış uyarısı: Marmara'da fırtınaya dikkat!

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale'nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) günlük hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale'nin batısında aralıklı yağışlı olacak.

YAĞIŞ UYARISI

Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklenen yağışların, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. 

Yağışların Artvin ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle güneyli, doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara'nın batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU 

MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Trakya ile Çanakkale'nin batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Artvin çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hakkari çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...